ANNONCE

PRM / Lejlighedssalget 40 % foran i uge 40: Også forældrekøbere er på boligjagt

6. oktober 2020 09:35 | Af: Ritzau Info
 

Lejlighedssalget er i top lige nu – kun overgået af én uge i juni – og trods et udbud i bund. Aarhus- og københavner-mæglere har forældrekøb. Også gang i salget af villaer og sommerhuse

Pressemeddelelse fra home a/s

Uge 40 soler sig salgsmæssigt på boligmarkedet – kun overgået af uge 26, slår ejendomsmæglerkæden Home fast på basis af de helt friske handelstal fra Boligsiden.dk.

  • “510 lejlighedshandler er i hus i uge 40 – og det er hele 40 % flere lejlighedskøbere og -sælgere end samme uge året før, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.
  • Årets topscorer – uge 26 – bød til sammenligning på 517 underskrifter fra både køber og sælger.
  • Salget af lejligheder er også højt målt på de forudgående fem år, der indgår i ugestatistikken fra Boligsiden. Her er salget 33 % højere end et snit af de foregående fem års handler i samme uge (se tabel og graf vedhæftet).

Godt salg under studiestart

Salget af lejlighederne har haft en tydelig pil op ad de seneste måneder under studiestarten – sammen med flere i job og en stor boliginteresse. Især blandt folk i storbyerne har lyst til at finde et nyt sted at bo med mere plads og mere uderum, eks. altan, været stor.

“Vi oplever et udbud, der ikke kan følge med efterspørgslen. Kortere liggetider, større aktivitet fra køberkartoteket, flere salg via. køberkartoteket og forøget interesse for de lejligheder, som det tidligere har været lidt sværere at finde købere til, ” siger ejendomsmægler Johan Bindner fra Home Vanløse og Home Valby, der også møder forældrekøbere på markedet:

“Så sent som i går havde vi to købere til samme lejlighed – begge var forældrekøbere. “

Også i Aarhus er der skub i salget.

“Jeg møder en del forældrekøbere, det er gode tendenser, ” siger ejendomsmægler og indehaver Carsten Andersen fra Home Aarhus Citybolig, projektsalg og udlejning og home Lejlighedsbutikken Aarhus:

“Velindrettede og velbeliggende lejligheder går som varmt brød til meget flotte priser. Delelejligheder er særdeles efterspurgte sammen med altanlejligheder. Udbuddet er meget lavt, og vi sælger mange lejligheder i køberkartotek. ”


Villasalg er stærkt

Men det er ikke kun lejlighedssalget, der ligger højt. Også villasalget er bomstærkt,

“Villa- og rækkehus-salget er 34 % over samme tid sidste år, og i styk er det ikke så langt fra de mest travle uger tilbage i juni, ” siger Michael Dalsager.


Sommerhus-salget fortsat varmt

Sommerhussalget er bestemt heller ikke gået i vinterhi endnu. I uge 40 ligger det 57 % over samme uge af 2019 – men dog et stykke fra toppen i juni.

“Coronaen har gjort 2020 til et vildt boligår, og det bliver ved med at overraske. Lige nu er det lave udbud den største udfordring, ” siger talspersonen fra Home.

Den store sult efter bolig og den lave rente er med til at holde boligsalget højt, mens udbuddet af boliger til salg er faldet betydeligt gennem 2020.

En ny beregning fra Realkredit Danmark viser, at boligbyrden – udgifterne til at købe og eje et parcelhus i forhold til vores disponible indkomster – befinder sig på landsplan tæt på et rekordlavt niveau. I København er boligbyrden for ejerlejligheder over det historiske gennemsnit i København, men prisfastsættelsen er langt fra lige så anstrengt som tilbage i tiden før finanskrisen, konkluderes det.

Kontakt:

Presseservice & analyse Michael Dalsager tlf.: 2043 3614 email: mida@home.dk

Carsten Andersen
Indehaver, ejendomsmægler,MDE
home Aarhus City – bolig, projektsalg og udlejning
Jægergårdsgade 101L, 8000 Aarhus C
Tlf. 2534 8004
E-mail: caan@home.dk

home Lejlighedsbutikken Aarhus
home Skanderborg
home Ry

Johan Bindner
Indehaver – Ejendomsmægler MDE, Valuar
home Vanløse, home Valby City og home Valby

3871 3300
4121 0026

jobin@home.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/lejlighedssalget-40-foran-i-uge-40-ogsa-foraeldrekobere-er-pa-boligjagt?releaseId=13601363

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu