ANNONCE

PRM / Lektor: Nyt valgfag i folkeskolen kan puste liv i børnenes musikinteresse

28. september 2020 06:30 | Af: Ritzau Info
 

Det er lektors håb, at musik som eksamensvalgfag kan vende flere års dalende interesse for at spille musik. Forældre kan ifølge musikekspert hjælpe børnene musikentusiasme på vej ved at følge tre simple råd.

Pressemeddelelse fra DanGuitar.dk

De seneste års frafald på musikskolerne kan synge på sidste vers. Musik er nemlig blevet et valgfag i folkeskolen, som eleverne kan komme til eksamen i. Den øgede fokus på musik i folkeskolen kan ifølge Lone Sonne, der er lektor på VIA University College og uddannet musikpædagog, give unges musikinteresse et løft.

– Den øgede fokus på en undervisning med mulighed for stor inddragelse af eleverne og kendskab til musikbranchen og musikkens mangfoldige funktioner vil uden tvivl være med til at vække elevernes nysgerrighed for musikfaget, siger Lone Sonne.

Musikken kultiverer børn

Ifølge Lone Sonne skaber musik nogle unikke rammer for at danne børn. Dannelsen gennem musik gavner ifølge musikpædagogen børns udvikling og skaber en større glæde i hverdagen. Glæden over musikken og instrumenterne oplever Thomas Svenstrup, der ejer musikbutikken DanGuitar, ofte. Han får jævnligt æren af at vejlede børnene og deres forældre i, hvilket instrument de skal vælge.

– Det er en helt anden begejstring, som man ser i børns øjne, når de først er blevet bidt af at spille musik og skal finde det første instrument, så de kan øve derhjemme. De er så spændte, at de nærmest begynder at øve i butikken. Musik er en anden måde at udfolde og udforske sig selv på, der gør noget særligt ved børn, siger Thomas Svenstrup.

Tre gode råd til forældrene

Det kræver meget øvelse at lære at spille et instrument. Det stiller krav til børnenes tålmodighed, når de skal lære de mange teknikker og akkorder. Musikentusiasterne hos DanGuitar har mange års erfaring i at lære deres børn at spille. De har samlet tre gode råd, som forældre kan følge, hvis de vil hjælpe børnene på vej.

1. Brug ikke tid som mål: Mange forældre benytter sig desværre af tid som et mål for øvetiden for børnene. Det kan stresse barnet til at nå sit personlige mål ved at definere en time som nok øvelse for dagen. I stedet bør forældre lave en liste sammen med barnet om, hvad de gerne vil opnå den givne dag. Det hjælper både forældrene og barnet med at blive klar over, hvorfor barnet øver.

2. Øvetiden skal afstresses: Det kræver tid at mestre instrumenternes akkorder. Derfor hjælper forældre deres børn med at øve bedre, hvis forældrene minder børnene om at tage små skridt. Med mere finesse og ro forbedrer børnene deres motoriske evner i større grad. Samtidigt skaber det flere små succeser på vejen, hvilket motiverer børnene mere under læringsprocessen.

3. Morskab er nøglen: Det kan virke banalt, men forældre skal sørge for at bibeholde deres barns interesse i instrumentet. Det gør man blandt andet ved at gøre det sjovt og underholdende at øve. Forældre kan for eksempel lade deres barn holde ‘et show’ for dem, hvor barnet viser sine nye evner frem.

Kontakt:

Thomas Svenstrup
Direktør, Danguitar.dk
(+45) 69 69 12 50
thomas@danguitar.dk

Lone Sonne
Lektor, VIA University College
(+45) 20 28 97 37
lson@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/lektor-nyt-valgfag-i-folkeskolen-kan-puste-liv-i-bornenes-musikinteresse?releaseId=13600362

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu