ANNONCE

PRM / Lemvigh-Müller anerkendt leverandør af værnemidler til det offentlige

6. juli 2020 11:35 | Af: Ritzau Info
 

Da coronakrisen rasede, var behovet for værnemidler i sundheds- og plejesektoren ekstra stort. Med en officiel anerkendelse fra Lægemiddelstyrelsen trådte Lemvigh-Müller til og aktiverede sit store leverandørnetværk i hele verden.

Pressemeddelelse fra Lemvigh-Müller A/S

“Det er rart med en leverandør og samarbejdspartner som Lemvigh-Müller, der leverer som lovet, og som man kan stole på, også i denne specielle tid vi pt. befinder os i”.

Sådan siger Claus Willamar Ehlers, der er indkøbscontroller i Kerteminde Kommune. Den specielle tid, han refererer til, er coronakrisen, som skabte et akut behov for indkøb i den offentlige sektor af bl.a. værnemidler.

I forbindelse med at Danmark lukkede ned 11. marts, og covid-19 begyndte at florere herhjemme, blev regionernes normale indkøbsaftaler suspenderet. Det var nødvendigt at få sat flere leverandører i spil for at dække sundheds- og plejesektorens enorme behov for fx mundbind, filtermasker, visirer og engangshandsker samt håndsprit. En af de leverandører, der trådte til under krisen, var Lemvigh-Müller.

Blåstemplet af Lægemiddelstyrelsen

At levere værnemidler til det offentlige er dog ikke noget, man bare lige gør. Det kræver blåstempling i form af en officiel anerkendelse af Lægemiddelstyrelsen, og dét fik Lemvigh-Müller kort tid efter nedlukningen af Danmark.

“Vi havde en del værnemidler på lager, som kunne leveres med det samme, og så gik vores Marked-Indkøb-team ellers i gang med at aktivere vores store leverandørnetværk i hele verden og source alt det, vi overhovedet kunne via vores eksisterende leverandører og samtidig få sat nye leverandører i spil”, fortæller Allan Mikkelsen, der er salgschef med ansvar for B2G, Lemvigh-Müller.

Kun godkendte værnemidler

Selvom behovet for værnemidler var nærmest umætteligt, var det for Lemvigh-Müller ikke et spørgsmål om at tage så mange nye leverandører ind som muligt. Fokus var på at samarbejde med de rigtige leverandører, der kunne leve op til kravene i sundheds- og plejesektoren, understreger han.

Det er ikke alt, der sælges som håndsprit, som er desinficerende. Masker, der bruges af kirurger, skal leve op til nogle helt andre krav end dem, man tager på i supermarkedet, når man køber ind. Det handler om menneskers liv og helbred.

“Vi rykkede meget hurtigt, men selvfølgelig uden at vi gik på kompromis med produktkvalitet og -sikkerhed. For at sikre at produkterne opfyldte alle krav var vi i tæt dialog med leverandørerne, og vi sendte datablade via Regionerne forbi Sundhedsstyrelsen og fik godkendt alle produkter på forhånd, før vi købte. Vi har kun solgt godkendte værnemidler”, siger Allan Mikkelsen.

Ruster sig til ny bølge

Han fortæller, at efterspørgslen på værnemidler er blevet mere normaliseret i takt med den gradvise åbning af Danmark, men at der er en opmærksomhed i den offentlige sektor på at ruste sig til en eventuelt 2. bølge af covid-19. Det er der også hos Lemvigh-Müller.

“Vi leverer fortsat værnemidler til den offentlige sektor og har samtidig fokus på, at vi skal være klar til at levere, hvis der kommer en bølge to, så vi er i tæt, løbende dialog med vores store leverandørnetværk og udvider fortsat netværket, så vi har så mange strenge at spille på som muligt”, siger Allan Mikkelsen.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/lemvigh-muller-anerkendt-leverandor-af-vaernemidler-til-det-offentlige?releaseId=13596561

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu