PRM / LEO Pharma A/S indlicenserer lovende ny lægemiddelkandidat fra JW Pharmaceutical til oral behandling af atopiske dermatitis

24. august 2018 10:23 | Af: Ritzau Info
 

LEO Pharma får eksklusivrettigheder til at udvikle og kommercialisere JW1601 på det globale marked ekskl. Korea. JW1601 er en ny lægemiddelkandidat beregnet til oral behandling af atopisk dermatitis. JW Pharmaceutical modtager op til 402 mio. USD på forhånd og i milepælsbetalinger. Udover milepælsbetalinger vil der blive tildelt royalty.

Pressemeddelelse fra LEO Pharma

Seoul, Korea og Ballerup, Danmark, den 24. august 2018 – JW Pharmaceutical (“JWP”) og LEO Pharma A/S (“LEO Pharma”) meddelte i dag, at de har underskrevet en global licensaftale omkring JWPs nye lægemiddelkandidat til atopisk dermatitis, JW1601. LEO Pharma, en global leder inden for medicinsk dermatologi, vil få enerettigheder til at udvikle og kommercialisere JW1601 globalt med undtagelse af Korea, hvor JWP opretholder sin eksklusivitet.

JWP modtager 17 mio. USD som forhåndsbetaling og trinvise udviklings- og salgsmilestonebetalinger i en sum på op til 385 mio. USD. I alt vil JWP modtage op til US $ 402 millioner. Udover milepælsbetalingerne vil JWP modtage op til tocifret royalty baseret på nettoomsætningen.

JW1601 er en innovativ lægemiddelkandidat udviklet af JWPs forsknings- og udviklingsdatterselskab C&C Research Laboratories. I maj 2017 erhvervede JWP de globale eksklusive rettigheder til at udvikle og kommercialisere JW1601 og planlægger at indsende Investigational New Drug-ansøgning (IND) til klinisk fase 1 inden for dette år.

JW1601 har en dobbelt virkningsmekanisme, der blokerer aktivering og migration af immuncellerne, der forårsager atopisk dermatitis ved selektivt at virke på histamin H4-receptoren og hæmme histamin-signalering, der forårsager kløe. Lægemidlet forventes at vise god effekt, fordi den har både har anti-kløe og anti-inflammatorisk virkning. Stoffet forventes også at demonstrere en god sikkerhedsprofil på grund af dens høje selektivitet overfor H4-receptoren.

“Vi ser et stort behov for at finde sikre og effektive orale behandlinger til personer med atopisk dermatitis. Det er derfor med stor glæde, at indgår denne aftale med JW Pharmaceutical omkring deres nye atopiske dermatitis-lægemiddelkandidat JW1601. På LEO Pharma søger vi løbende at udvide vores pipeline med nye innovative lægemiddelkandidater, altid med det ultimative mål at bringe livsforbedrende lægemidler til de mange patienter, vi hjælper. JW1601 passer perfekt ind i vores eksisterende pipeline, der blandt andet rummer biologiske lægemidler i fase III (Tralokinumab) og fase I (LP0145) og vores topikale Delgocitinib, der i øjeblikket i fase II “, siger Kim Kjoeller, Executive Vice President, Global R&D, LEO Pharma.

Kyoung June Lee, Executive Vice President, Chief of Drug Discovery Center udtalte; “Vi finder det meget positivt, at LEO Pharma, en global leder inden for medicinsk dermatologi, anerkender værdien af JW1601. Vi har stor tillid til en vellykket udvikling og global kommercialisering af JW1601, og vi ser LEO Pharma som den rigtige partner for dette projekt. Hos JWP vil vi gøre vores bedste, så de andre innovative nye lægemiddelkandidater under udvikling hos JWP også kommer til at vise konkrete resultater. “

– SLUT –

Kontakt:

Media Contacts:

Head of Global External Communication
Henrik Kyndlev
hdtdk@leo-pharma.com
TEL +45 3140 6180

Corporate Communications Manager
Maia Fredtoft Soechting
mfddk@leo-pharma.com
TEL +45 3119 3559

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/leo-pharma-as-indlicenserer-lovende-ny-laegemiddelkandidat-fra-jw-pharmaceutical-til-oral-behandling-af-atopiske-dermatitis?releaseId=13394624

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu