PRM / LEO Pharma opkøber Bayers portefølje af receptpligtige lægemidler til behandling af hudsygdomme

31. juli 2018 15:08 | Af: Ritzau Info
 

Med et markant opkøb styrker LEO Pharma sin position på det globale marked inden for dermatologi og tager et stort skridt mod at realisere virksomhedens mål om årligt at hjælpe 125 millioner patienter i 2025.

Pressemeddelelse fra LEO Pharma

Ballerup, Danmark og Leverkusen, Tyskland 31. juli, 2018 – LEO Pharma og Bayer har i dag offentliggjort, at LEO Pharma opkøber Bayers globale portefølje af receptpligtige lægemidler inden for dermatologi. Porteføljen omfatter receptpligtige, topikale produkter til behandling af akne, svampeinfektioner, rosacea samt steroidbehandlinger og havde i 2017 en samlet omsætning på mere end 280 millioner euro. Med aftalen styrker LEO Pharma væsentligt sin position på en række nøglemarkeder og tilføjer samtidig et nyt terapeutisk område til porteføljen af behandlinger.

Produkterne af receptpligtige lægemidler, som LEO Pharma ifølge aftalen vil overtage fra Bayer, omfatter Skinoren® til behandling af akne, Travogen® og Travocort® til behandling af svampeinfektioner, steroidbehandlingerne Advantan®, Nerisona®, og Desonate® samt Finacea®, der bliver LEO Pharmas første behandling af rosacea.

Porteføljen af produkter vil således både tilføje et nyt terapeutisk område til virksomhedens udbud af behandlinger og vil betragteligt styrke LEO Pharmas eksisterende, globale forretning, hvor omsætningen på nogle markeder vil blive mere end fordoblet. Handlen omfatter ikke Bayers håndkøbslægemidler inden for dermatologi som bl.a. Bepanthen® og Canesten®.

“Hos LEO Pharma er vi naturligvis meget begejstrede over aftalen. Med tilføjelsen af de stærke brands inden for receptpligtige behandlinger og tilførslen af nye kolleger fra Bayer tager vi et kvantespring mod at realisere vores mål om årligt at hjælpe 125 millioner patienter i 2025. Vi udvider vores portefølje af behandlinger og styrker vores omsætning og størrelse betragteligt på en lang række nøglemarkeder rundt om i verden. Og vi understreger dermed vores ambition om at være den globalt foretrukne partner inden for medicinsk behandling af hudsygdomme,” siger Gitte Aabo, CEO for LEO Pharma.

“Vi er meget tilfredse med at have fundet den rette partner til at overtage vores portefølje af receptpligtige lægemidler inden for dermatologi. LEO Pharma har en lang og stærk tradition på området og en kultur, der sætter udvikling og innovation i højsædet,” siger Heiko Schipper, President for Consumer Health og medlem af bestyrelsen hos Bayer. “Vi er meget taknemmelige for den dedikerede indsats fra mange dygtige kolleger, som har ført til, at vores forretning inden for receptpligtige lægemidler på dermatologiområdet har udviklet sig positivt, siden den blev en del af Bayer i 2006. Fremover vil LEO Pharma være den rette ejer til at udvide og udvikle den receptpligtige dermatologi-portefølje, mens vi vil fokusere på vores stærke portefølje af håndkøbsprodukter”.

Med aftalen overtager LEO Pharma de globale rettigheder til porteføljen dog undtaget Afghanistan og Pakistan, og overtager samtidig medarbejdere i salgs- og marketingfunktioner i 14 lande samt en fabrik i Segrate i Norditalien. Samlet set vil omkring 450 medarbejdere overflytte fra Bayer til LEO Pharma som en del af aftalen. Kombinationen af de to virksomheders lokale salgs- og marketingorganisationer vil samtidig medføre forøget effektivitet hos LEO Pharma.

Transaktionen forventes gennemført i to trin. I 2018 for USA og i andet halvår af 2019 for øvrige markeder.

Transaktionen er underlagt de vanlige ikrafttrædelsesbetingelser, herunder konkurrencemyndighedernes godkendelse. Parterne offentliggør ikke transaktionens finansielle detaljer.

Kontakt:

LEO Pharma A/S

Henrik Kyndlev
henrik.kyndlev@leo-pharma.com
Tel. +45 3140 6180

Bayer

Tricia McKernan
tricia.mckernan@bayer.com
Tel. +41 58 272 7871

Christian Hartel
christian.hartel@bayer.com
Tel. +49 214 30 47686

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/leo-pharma-opkober-bayers-portefolje-af-receptpligtige-laegemidler-til-behandling-af-hudsygdomme?releaseId=13274954

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu