PRM / L&F om energiudspil: Biogas er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst

26. april 2018 10:12 | Af: Ritzau Info
 

Landbrug & Fødevarer er i hovedtræk positive over for regeringens energiudspil. Særligt de fire mia. kr., der er afsat til biogasudbygningen, vækker optimisme. En udbygning af biogas er afgørende for, at Danmark fortsat kan være i front på genanvendelse og genbrug af vores restprodukter.

Pressemeddelelse fra L&F

Regeringen har i dag offentliggjort sit udspil til en ny energiaftale for perioden 2020-2030. Landbrug & Fødevarer mener, at der er flere gode takter i udspillet.

Biogas skal sikres
Biogas bidrager til at mindske udslippet af drivhusgasser fra landbruget, og så er teknologien enormt fremadsynet, fordi vi genanvender restprodukter fra industri og husholdninger.

Netop dét er unikt i forhold til vind- og solenergi. Og så er biogassen et vigtigt element i omstillingen til økologi, da den kan levere næringsstoffer. Biomasse spiller en afgørende rolle i overgangen fra fossile brændsler i el og varmeproduktion, ligesom det rummer en masse muligheder inden for avanceret bioraffinering og cirkulær bioøkonomi.

“Biogas og udviklingen inden for biomasse er cirkulær bioøkonomi, når det er bedst. Og når nu cirkulær bioøkonomi kan blive Danmarks næste vindeventyr, vil det naturligvis være usmart at sløjfe et så vigtigt element som biogassen. Oven i det glemmer man også nemt, at biogassen er et vigtigt redskab for de landmænd, der måtte ønske at kaste sig over omstillingen til økologi,” siger Lars Hvidtfeldt.

Regeringens udspil fokuserer for meget på elektrificering
Selvom bioenergi spiller en rolle i regeringens energiudspil, er langt det største fokus rettet på elektrificeringen af Danmark. Et fokus, Landbrug & Fødevarer mener, er alt for snævert:

“Vi mener ikke, at et ensidigt fokus på elektrificeringen af samfundet er fornuftigt. Det er langt fra alle sektorer, der har fordel af at blive elektrificeret. Mange af vores medlemmer er eksempelvis afhængige af en velfungerende gasinfrastruktur,” siger Lars Hvidtfeldt og fortsætter:

“Det er positivt, at regeringen afsætter en pulje til energibesparelser målrettet erhvervet, og at finansieringen af den grønne omstilling sker via finansloven.”

“Fødevareerhvervet bidrager gerne til den grønne omstilling, men det skal hænge sammen på bundlinjen. Ellers sætter man den danske konkurrence under yderligere pres, og det kan vi naturligvis ikke leve med,” siger Lars Hvidtfeldt.

Yderligere info. og kontakt til Lars Hvidtfeldt via pressekonsulent hos Landbrug & Fødevarer, Linda Gjaldbæk, på tlf.: 26 84 28 80 og mail: lgjh@lf.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/lf-om-energiudspil-biogas-er-cirkulaer-biookonomi-nar-det-er-bedst?releaseId=12723020

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu