ANNONCE

PRM / Lindex udvider mangeårig opbakning til brystkræftsforskning til Danmark

22. oktober 2020 09:36 | Af: Ritzau Info
 

Siden 2003 har modegiganten Lindex doneret 14,8 millioner Euro til fordel for kræftforskning, og nu udvider virksomheden indsamlingen til det danske marked.

Pressemeddelelse fra Lindex

Modekæden Lindex har i de seneste 17 år dedikeret oktober måned til at slå et slag for kræftforskningen, og det har

har resulteret i donationer, der svarer til 110 millioner danske kroner. Opbakningen finder også sted i år, hvor virksomheden for første gang indsamler penge til Kræftens Bekæmpelse på dansk grund.

En opbakning, der efterhånden er blevet en vigtig del af virksomhedens selvforståelse, ifølge Lóa Dagbjört Kristjánsdóttir, der sammen med sin partner og ægtefælle Albert Magnússon har franchiserettighederne i Danmark og på Island.

– Vi tror på, at vi er stærkere sammen, og at vores indsats gør en reel forskel derude. Virksomheden har mange kvindelige ansatte, og vores kundesegment henvender sig til kvinder. Netop derfor er det helt naturligt for os at tage aktiv del i kampen mod kræften, siger hun.

I år donerer Lindex ti procent af omsætningen fra tredje weekend i oktober og hele overskuddet fra en specialdesignet paraply og bærepose produceret af genbrugsmaterialer til den videre kræftforskning

Lindex er grundlagt i Sverige i 1954 og har i dag 5000 ansatte og 480 butikker fordelt ud på de nordiske lande, de baltiske stater, Centraleuropa og Mellemøsten. Kæden tilbyder produkter inden for dame, – og børnetøj, lingeri og kosmetik.

Brystkræft tæt inde på livet

I Danmark er brystkræft den hyppigste kræftform blandt kvinder, og årligt rammer sygdommen statistisk set 4.500 danske kvinder, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse. Ligesom mange danskere har Lóa Dagbjört Kristjánsdóttir også haft brystkræft tæt inde på livet.

– Personligt har indsamlingsmåneden en særlig betydning for mig, da min egen mor har været ramt af brystkræft, og fordi jeg ligesom så mange andre har været pårørende til et kræftforløb, er det vigtigt for mig at bidrage til, at færre kvinder skal gennem et sygdomsforløb i fremtiden, afslutterLóa Dagbjört Kristjánsdóttir.

Kontakt:

Lóa Dagbjört Kristjánsdóttir
Franchiseindehaver, Lindex Danmark
loadagbjort@gmail.com

Albert Magnússon
Franchiseindehaver, Lindex Danmark
albert.magnusson@gmail.com
+45 21 82 19 11

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/lindex-udvider-mangearig-opbakning-til-brystkraeftsforskning-til-danmark?releaseId=13602796

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu