ANNONCE

PRM / Lindholm kommer endelig fri af ghettolisten

3. december 2020 14:14 | Af: Ritzau Info
 

Boligområdet Lindholm har flere gange ligget lige på vippen, og denne gang er det lykkedes for boligområdet at komme af den såkaldte ghettoliste.

Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

I dag er en god dag, for på boligministeriets netop offentliggjorte liste over udsatte boligområder, er boligområdet Lindholm ikke længere betegnet som en ghetto.

Lindholm, der ligger på Østerbro i Nykøbing Falster, har ellers været på regeringens såkaldte ghettoliste siden 2017, og borgmester John Brædder er glad for, at det ikke længere er tilfældet. Det giver ro til det fortsatte udviklingsarbejde, som kommunen sammen med områdets boligselskaber er i fuld gang med.

“Vi har aldrig selv betragtet Lindholm som en ghetto, så det er en virkelig god nyhed, ikke mindst for alle beboerne i Lindholm, der nu kan komme af med det stempel, som ghettolisten er,” siger John Brædder.

Regeringen og Danmarks Statistik har med dette års liste ændret opgørelsesmetode, så alle boligtyper og beboere i et udsat boligområde tæller med i statistikken. Der er nu under 50% af beboerne, der har en ikke-vestlig herkomst, og det er blandt andet den ændring, der får Lindholm ud af listen.

“Det er jo underligt, at man før hen har fravalgt visse boligtyper og beboere, når man har lavet opgørelsen. Dermed har listen ikke givet et retvisende billede af virkeligheden. Desuden har vi ingen særlige udfordringer med eksempelvis kriminalitet i området,” siger John Brædder.

Politiets opgørelser af kriminalitet viser, at Lindholm ikke er et området præget at kriminalitet, snarere omvendt. Beboerne i Lindholm er trygge, og niveauet for kriminalitet er ikke meget forskelligt fra resten af byen.

Guldborgsund Kommune har sammen med boligselskaberne og beboerne i Lindholm i mange år arbejdet med at udvikle området. Der er lavet en udvidet beskæftigelsesindsats, der er indført en strategisk udlejning af boligerne, og der er igangsat yderligere tiltag, der koordinerer den samlede indsats for beskæftigelse, uddannelse, sundhed, sociale forhold samt integration. Desuden er der planlagt nedrivning af nogle af boligerne og nyopførelse af 48 nye, små rækkehuse.

Derudover har kommunen en række områdefornyelsesprojekter, der dækker hele Østerbro, som gennem de senere år er blevet meget populært tilflytterområde i Nykøbing. Det gælder både byrumsprojekter, nye rammer for kulturlivet og udnyttelsen af den naturskønne beliggenhed lige op ad Mysseskoven.

Læs mere om boligministeriets opgørelse her: https://www.trm.dk/nyheder/2020/antallet-af-ghettoomraader-er-naesten-halveret-paa-den-nye-liste/

Kontakt:

Borgmester John Brædder tlf.: 25180390

Kommunikationskonsulent Johanne Duus Hornemann tlf.: 2518 2335 email: jdh@guldborgsund.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/lindholm-kommer-endelig-fri-af-ghettolisten?releaseId=13605408

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu