ANNONCE

PRM / Livestreaming af Matilda Gustavsson

15. september 2020 11:29 | Af: Ritzau Info
 

Oplev interview fra Det Kongelige Bibliotek med den svenske stjernejournalist, der fik metoo løftet helt frem til første sektion. Væk fra kultursiderne og ind i top-nyhederne ved hjælp af romanen KLUBBEN. Det foregår på Næstved Bibliotek, mandag d. 28. september kl. 19.30

Pressemeddelelse fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I Sverige blev alle medier, kulturinstitutioner, fagforbund mærket dybt af metoo. Vil det samme ske i Danmark nu? Se streamingen den 28. sept. kl 20 på Næstved Biblioteks Lille Scene.

Vi starter kl. 19.30 med at en bibliotekar anbefaler skøn- og fag-litteratur, som beskæftiger sig med metoo. Særligt romaner med metoo og krænkelsestema kan udvide perspektivet, da der er brug for flere synsvinkler i denne komplicererede debat.

Vi står midt i en genopblusset metoo-debat, særligt pga. Sofie Lindes afsløring på TV2 af en seksuel krænkelse i en arbejdsrelation. Bliver det nu endlige lige så stort i Danmark, som det gjorde i Sverige?

Den svenske stjernejournalist, Matilda Gustavsson, har med sin journalistik og sin bog KLUBBEN, været til at ændre det svenske samfund.

Vær med på live-streamingen – og stil direkte spørgsmål ind til scenen i Dronningesalen i Den Sorte Diamant. Metoo-debatten er i fuld gang, og på dit lokale bibliotek taler vi om bøgerne og live-streamer samtalen mellem en af de nordiske pionerer inden for metoo, journalisten Matilda Gustavsson i samtale med Lise Bach Hansen.

Er du mere interesseret i emnerne meetoo og seksuelle overgreb, kan vi gøre opmærksom på at du kort tid efter, fredag d. 2. oktober kl. 19 kan opleve forfatteren Liv Nimand Duvå i et forfatterforedrag om romanen Rosenreglen. Den handler om en ung kvindelig kunstners hjemsøgelse af ubehagelige, seksuelle oplevelser, som hun havde med en ældre mand som helt ung teenager.

Tid og sted:
Mandag den 28. september kl. 19.30
Næstved Bibliotek

Pris og tilmelding:
Gratis, tilmelding på www.naesbib.dk

OBS: Coronarestriktioner overholdes naturligvis

Kontakt:

Webmaster og bibliotekar Thomas Damholt tlf.: 55884141 email: tdjen@naestved.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/livestreaming-af-matilda-gustavsson?releaseId=13599898

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu