ANNONCE

PRM / Løbeklubber vil “plogge” danske strande rene

10. september 2020 10:51 | Af: Ritzau Info
 

Man skal kunne nyde en løbetur i naturen uden synet af affald. Derfor inviterer Sparta Atletik og Løb sammen med lokale arrangører til gratis ploggingløb på og omkring fem danske strande lørdag den 19. september (World CleanUp Day) og søndag den 20. september.

Pressemeddelelse fra Sparta Atletik og Løb

Plogging-trenden, hvor man løber samtidig med, at man samler affald op, er ved at vinde indpas i Danmark. Den trend vil Sparta Atletik og Løb sammen med en række lokale samarbejdspartnere sætte strøm til gennem gratis plogging-løb på og omkring strandene i København, Jyllinge og Esbjerg lørdag den 19. september samt i Holbæk og Aarhus søndag den 20. september.

Plogging kombinerer motion og omtanke for naturen

“Plogging” kommer fra Sverige og går ud på at samle affald op, mens man jogger. Det er både en sjov, sund og fornuftig kombination, hvor både børn og voksne kan være med, fordi man løber eller går i det tempo, man har lyst til. Det handler altså ikke om at løbe hurtigst, men om at gå foran og gøre en forskel.

“Vi fordeler deltagerne på forskellige ruter og plogger i cirka en time, og så gælder det selvfølgelig om at få mest affald med hjem. Samtidig med, at vi bevæger os og får motion, er det rart at være med til at gøre en forskel, så alt det skrald og plastik vi samler op, ikke havner i vores natur og vandmiljø,” fortæller adm. direktør i Sparta, Dorte Vibjerg.

Stort plogging-potentiale

De lokale samarbejdspartnere, som tæller Mikkeller Running Club Aarhus, Holbæk Løbe- og Motionsklub, #HolRun, SGI løb, Nationalpark Skjoldungernes Land, Roskilde Kommune og CPH Hotel Clarion Airport, har meget positive forventninger til plogging.dk

Interessen er nemlig stigende både i Danmark og internationalt, og derfor håber Sparta også, at det kan udvikle sig, så flere vil se plogging som en måde at gøre noget godt for både naturen, lokalmiljøet og ens egen sundhed. I samarbejde med bæredygtighedskonsulenter fra PlanMiljø er der også tænkt på bæredygtigheden ved løbene, så man undgår unødigt brug af fx engangsplast.

Information om plogging-events

  • København, Amager Strandpark, lørdag den 19. september kl. 10
  • Jyllinge, lørdag den 19. september kl. 10
  • Esbjerg, Hjerting Strand, søndag den 19. september kl. 10
  • Holbæk, Bikinistranden, søndag den 20. september kl. 10.30
  • Aarhus, Tangkrogen, søndag den 20. september kl. 10.30

Løbene har fået støtte fra Miljø- og Fødevareministeriets Strandoprydningspulje.

Kontakt

For mere information om projektet, kontakt:

København: Jeanette Eskildsen, Sparta Atletik og Løb, tlf. 3124 0044

Holbæk, Esbjerg og Aarhus: Bo Lajos, Kær Events, tlf. 2962 6096

Jyllinge: Bo Lajos, Kær Events, tlf. 2962 6096 og Sofie Clauson-Kaas, Skjoldungernes Land, tlf. + 45 2133 6209

Kontakt:

Administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb Dorte Vibjerg tlf.: +45 22622026 email: Vibjerg@sparta.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/lobeklubber-vil-plogge-danske-strande-rene?releaseId=13599636

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu