PRM / Lørdag indvier Silkeborg Kommune og Cyklistforbundet sammen ny cykellegebane i Kellerup

24. august 2018 12:57 | Af: Ritzau Info
 

Med den nye højkvalitetsbane får kommunens børn et sted, hvor de kan lege sig til at blive sikker på cyklen. Cyklistforbundet glæder sig over, at man i Silkeborg vælger at sikre børn de gode cykeloplevelser, der vil være med til at gøre dem til sikre og glade børnecyklister. 

Pressemeddelelse fra Cyklistforbundet

– At blive sikker på en cykel kommer ikke af sig selv. Det skal trænes, og det kan børn på en cykellegebane. Banen er bygget op, så børnene via leg og sjove udfordringer træner basale cykelfærdigheder som at holde balancen, starte/bremse eller tage en hånd af styret. Den slags skal sidde på rygraden, før man som barn er sikker nok til at kunne øve sig i at cykle i trafikken, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Børn kan bruge den nye bane sammen med pædagoger, lærere og forældre, og større børn kan selv besøge på banen og lege med kammeraterne.

Klaus Bondam håber, at banen i Kellerup vil skabe masser af cykelglæde og få flere børn op på cyklen:

– Det giver børn frihed, oplevelser, selvtillid og selvstændighed at kunne cykle til skole, venner og fritidsaktiviteter. Daglig motion i form af gode cykelture giver også sunde børn, der lærer bedre i skolen. Så der er al mulig grund til at glæde sig over, at man i Silkeborg Kommune prioriterer at styrke børnecyklingen og at få cykling ind i børns liv så tidligt som muligt, siger Klaus Bondam.

Banen i Silkeborg bliver en del af Silkeborg Kommunes nye aktivitetspark Arena Parken i Kjellerup, Parken indvies med et dagarrangement lørdag den 25. august kl. 9-14.30, hvor alle kan prøve nye og anderledes motionsformer.

Den nye cykellegebane er en af de ni høj-kvalitets cykellegebaner, som i et tæt samarbejde mellem Cyklistforbundet, Nordea-fonden og den lokale kommune anlægges i ni kommuner over hele landet.

Der er foreløbig åbnet baner i Aabenraa, Aalborg, Odsherred, Varde, Guldborgsund. De sidste baner åbner i Nyborg, Kolding og Høje Taastrup.

Kommunerne finansierer selv minimum halvdelen af banens pris, mens Cyklistforbundet med støtte fra Nordea-fonden har tildelt kommunerne 500.000 kr. til projektet.

TID OG STED

25. august 2018 kl. 9-14:30 ve Arena Midt, Hasselvej 15, 8620 Kjellerup

Kl. 10 er der cykellege for de mindste på den nye cykellegebane

Kl. 14: Indvielse med taler af

  • Johan Brødsgaard, formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune
  • Jens Peter Hansen, medlem af Cyklistforbundets hovedbestyrelse og formand i Cyklistforbundets lokalafdeling i Randers

Kontakt:

Kommunikations- og kampagnechef Jane Kofod tlf.: 2217 5588 email: jak@cyklistforbundet.dk

Direktør Klaus Bondam tlf.: 4070 8365 email: bondam@cyklistforbundet.dk

Jens Peter Hansen, medlem af Cyklistforbundets hovedbestyrelse og formand i Cyklistforbundets lokalafdeling i Randers, mobil 2448 1604

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/lordag-indvier-silkeborg-kommune-og-cyklistforbundet-sammen-ny-cykellegebane-i-kellerup?releaseId=13395104

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu