ANNONCE

PRM / Må man blande sig i andres krig?

11. februar 2020 08:15 | Af: Ritzau Info
 

Dave Eggers har skrevet en både foruroligende og fantastisk roman om moderne imperialisme, borgerkrig, menneskesyn, eventyrlyst og en skrøbelig fred, der hviler på et meget tyndt og udfordret grundlag … lige indtil to fremmede ingeniører kommer til landet for at bygge en vej.

Pressemeddelelse fra Turbine Forlaget A/S

Romanens hovedpersoner hedder 4 og 9. De er ingeniører sendt ud fra et internationalt ingeniørfirma for at bygge en vej fra hovedstaden i nord til de fattige egne i syd i et land, hvor en ødelæggende borgerkrig endelig er blevet afsluttet med en våbenhvile. Deres navne er hemmelige, så hverken deres familier, firmaet eller deres land kan afpresses, hvis de bliver taget til fange. Deres mission består i at bruge deres specialbyggede fartøj, RS-80, til at anlægge en vej gennem hele landet, som skal solidere freden (og skabe en betydelig indtægt til deres firma). Men 4’s regelrette og hårdtarbejdende personlighed og 9’s store eventyrlyst og udsvævende livsstil får snart de to mænd på kant med hinanden og med lokalbefolkningen i landet, som de ellers skulle hjælpe.

Paraden er en skræmmende realistisk roman, der behandler spørgsmålet om udefrakommende indgriben i andre landes forsøg på at skabe fred, lykke og demokrati. Hjælper man landet – eller skaber det i virkeligheden bare flere problemer? Må man blande sig i andres krig?

Dave Eggers (1970) er forfatter til mange gode bøger som f.eks. Et hjertegribende værk af overvældende genialitet og I skal føle vores hastighed. Han bor i San Fransisco med sin kone.

De udenlandske anmeldere skrev om Paraden:

“Eggers er formodentligt den eneste nulevende amerikanske forfatter, som man kan bruge udtrykket Hemingway-agtig om.”

– Kirkus

“Paraden er en følelsesfuld fortælling, der ikke så let lader sig rubricere. Bogen kan læses i én god mundfuld – og det kommer du helt sikkert til.”

– The New York Journal of Books

“Uden tvivl hans bedste bog siden Hvad er dette hvad … Paraden virker til at være et værk fra en stor forfatter, der finder sin modne stemme.”

– The Spectator

Fakta om bogen:


Titel: Paraden
Forfatter: Dave Eggers
Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild
Forlag: TURBINE
ISBN: 9788740658439
Sidetal: 212
Vejl. pris 249,95 kr.
Udkommer d. 13. februar 2020

Kontakt:

PR og kommunikation Marie Jensby tlf.: 60548460 email: marie.jensby@turbine.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ma-man-blande-sig-i-andres-krig?releaseId=13587930

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu