ANNONCE

PRM / Mange ledige job – især i de små byggevirksomheder

6. december 2018 13:50 | Af: Ritzau Info
 

De helt små byggevirksomheder er dem, der har aller sværest ved at tiltrække medarbejdere. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der aldrig før er registreret så mange ubesatte stillinger, som der er lige nu i den private sektor. Og at det intet sted i samfundsøkonomien er sværere at få besat jobbene end i de helt små virksomheder i byggeriet.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

I alt var der ifølge Danmarks Statistik 35.800 ledige stillinger på det private arbejdsmarked i 3. kvartal, når man korrigerer for sæsonudsving. Det er rekord og ca. 3.000 flere end i det foregående kvartal.

– Det danske arbejdsmarked befinder sig fortsat i en god grundform. Opsvinget er inde i en moden fase. Og som en naturlig konsekvens, er der mange jobopslag og ubesatte stillinger, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

De ledige stillinger udgør 2,1 procent af den samlede beskæftigelse, og der har aldrig i denne statistiks korte historie siden 2010 været så mange ledige stillinger.

– Det rekord høje antal ledige stillinger skyldes en kombination af høj aktivitet på arbejdsmarkedet, som får mange til at skifte job, og virksomhedernes udfordring med at finde medarbejdere. Stillingerne står derfor typisk ubesat i længere tid, siger Bo Sandberg.

Over fire procent ledige stillinger
Især i de allermindste bygge- og anlægsvirksomheder er der ledige job. De ubesatte stillinger udgør hele 4,4 procent af beskæftigelsen i virksomheder med under 10 ansatte.

– Mange ledige stillinger i byggeriets mindste virksomheder dokumenterer, at det især er dem, der har svært ved at rekruttere kompetente medarbejdere. Jobopslagene er ubesatte i længere tid – og måske er det også svært for de små lokale håndværksvirksomheder at konkurrere lønmæssigt med de store, siger cheføkonomen.

Arbejdsmarkedet i Nordjylland halter efter

De nye tal fra Danmarks Statistik viser samtidig, at opsvinget har allerkraftigst fat i Region Hovedstaden, hvor antallet af ledige job udgør 2,3 procent af beskæftigelsen.

– Der er godt gang i hjulene i Hovedstadsområdet, hvor mange skifter arbejde. I den tunge ende ligger Nordjylland med kun 1,2 procent ledige stillinger i forhold til beskæftigelsen. De øvrige tre regioner ligger tættere på landsgennemsnittet, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Udviklingen kommer ikke bag på Dansk Byggeri. Efter fem års opsving i byggeriet er det naturligt, at bygge og anlæg ligger markant over landsgennemsnittet, kun overgået af branchen information og kommunikation. I bygge- og anlægsbranchen svarer antallet af ledige stillinger til 2,9 procent af beskæftigelsen.

Kontakt:

Cheføkonom Bo Sandberg, bsa@danskbyggeri.dk, telefon 28 50 38 19
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/mange-ledige-job-isaer-i-de-sma-byggevirksomheder?releaseId=13565265

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu