ANNONCE

PRM / Manglende afklaring om grænseåbning vil koste turismebranchen milliarder

7. maj 2020 09:11 | Af: Ritzau Info
 

Hvornår åbner grænsen til Tyskland? Det er det mest centrale spørgsmål for turismebranchen på den jyske vestkyst, hvor milliarder i omsætning fra tyske turister afhænger af dagens forhandlinger.

Pressemeddelelse fra Varde Kommune

GRÆNSEÅBNING

Dagens forhandlinger på Marienborg om genåbning af Danmark bliver fulgt tæt på den jyske vestkyst, hvor turismebranchen har brug for en afklaring af, hvorvidt grænsen til Tyskland åbner inden højsæsonen.

Den uafklarede grænseåbning efterlader lige nu feriehusudlejningsbranchen i en fastlåst situation.

Millioner af tyskere afventer at høre, om de kan komme til Danmark og benytte deres bookede feriehuse. Samtidig må udlejerne sige nej til de danske turister, fordi feriehusene fortsat er booket af tyskere.

Milliarder fra tyske turister
I 2019 havde tyske turister ikke mindre end 16,8 millioner overnatninger i Danmark – det højeste antal i 20 år. Turismeomsætningen fra de tyske turister satte også rekord med mere end 15 milliarder kroner.

En stor del af denne omsætning ligger hos de jyske vestkystkommuner, hvor tyske turister nogle steder står for mere end halvdelen af alle overnatninger. En åbning af den tyske grænse inden højsæsonen i juni, juli og august er derfor altafgørende for erhvervslivet, borgerne og kommunernes økonomi – såvel som lokale jobs.

CITAT
Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

“Den nuværende fastlåste situation kan i værste fald resultere i, at mange feriehuse på den jyske vestkyst kommer til at stå tomme i højsæsonen. Det vil være en katastrofe for de små samfund, hvor en stor del af omsætningen og beskæftigelsen kommer i sommermånederne. Vi har brug for at vide, om grænseåbningen sker inden højsæsonen.”

FAKTA

  • Erik Buhl er formand for Partnerskab for Vestkystturisme, der er et strategisk samarbejde mellem ti kommuner langs den jyske vestkyst. De ti kommuner er Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Lemvig, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Varde, Esbjerg, Fanø og Tønder kommuner.
  • Partnerskab for Vestkystturisme er en del af Dansk Kyst- og Naturturisme.

Kontakt:

Borgmester i Varde Kommune Erik Buhl (V) tlf.: 40 17 44 54 email: erbn@varde.dk

Kommunikationschef Steffen Kjær tlf.: 21 83 71 89 email: stkj@varde.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/manglende-afklaring-om-graenseabning-vil-koste-turismebranchen-milliarder?releaseId=13592967

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu