ANNONCE

PRM / Markant flere midtjyske kvinder overvejer en brystoperation

1. juli 2020 07:11 | Af: Ritzau Info
 

En ny undersøgelse fra Aleris-Hamlet viser, at mere end hver syvende kvinde i Region Midtjylland overvejer at få ændret på sine bryster. Det er en markant stigning sammenlignet med tal fra sidste år. Undersøgelsen viser endvidere, at det er blevet mere socialt acceptabelt at få foretaget en brystoperation. Efterspørgslen har dog ændret sig mod det mere naturlige, mens der er forskel på de ældre og yngre kvinders syn på kosmetiske operationer.

Pressemeddelelse fra Aleris-Hamlet Hospitaler

Aleris-Hamlet har de seneste år undersøgt de danske kvinders overvejelser i forhold til brystoperationer som fx brystløft, brystforstørrelse og brystreduktion. En spritny analyse fra juni i år viser, at 14,5% af de midtjyske kvinder i alderen 18 til 69 år overvejer at få opereret sine bryster. Det svarer til cirka 62.542 kvinder i Region Midtjylland. Tallet udgør en markant stigning sammenlignet med undersøgelsen fra sidste år, hvor knap hver tiende kvinde overvejede en brystoperation.

Gennem de seneste år har Sundhedsdatastyrelsen meldt om rekordmange kvinder, der får foretaget brystoperationer. Derfor er tallene stadig en overraskelse for Pavia Lumholt, der er overlæge og speciallæge i plastikkirurgi hos Aleris-Hamlet Cosmetic & Surgery i Aarhus, da der er tale om radikal stigning.

“Vi har set en generel stigning i antallet af brystoperationer over de seneste år, men alligevel overrasker de nyeste tal mig lidt”, siger han. “Vi oplever, at plastikkirurgi er blevet mere accepteret hos danskerne, og samtidig ser vi nye tendenser vokse frem. I øjeblikket efterspørges et mere naturligt udseende, for eksempel i form af brystforstørrende operationer med kvindens eget fedt i stedet for implantater. Det er faktisk den kategori, hvor vi oplever den største vækst”.

Stor forskel på yngre og ældre kvinders syn på brystoperationer

Analysen viser, at den primære årsag til, at kvinderne overvejer eller har fået foretaget en brystoperation, er for at øge selvtilliden eller generelt føle sig mere tilfreds med sig selv og sin krop. Når man ser nærmere på motiverne på tværs af aldersgrupper, er der dog stor forskel på særligt den ældre og yngre gruppe af kvinder. For de yngre kvinder mellem 18-34 år handler det primært om ydre tiltrækning, mens det for den ældre aldersgruppe (35-69 år) er et spørgsmål om aldersmæssige forandringer, ændringer i kroppen efter graviditet eller deciderede helbredsmæssige gener (fx ondt i ryggen).

Der er samtidig stor forskel på, hvorvidt de yngre og ældre kvinder opfatter brystoperationer som et tabu. Her svarer 27% af de 18-34-årige, at de finder det tabubelagt at få lavet en brystoperation, mens det gælder for henholdsvis cirka 18,5% og 12% af de 35-49-årige og 50-69-årige.

“Alder er for mange blot et tal, og vi ønsker, at vores udseende skal afspejle den, vi føler os inden i”, siger Pavia Lumholt. “Det er anti-age-bølgen en tydelig tendens på, hvor særligt mange i den lidt ældre aldersgruppe ønsker at gøre noget ekstra for dem selv. Børnene er flyttet hjemmefra, og man har nu ekstra tid og overskud til sig selv”.

Brystoperationer er blevet mere socialt acceptabelt blandt midtjyderne

Generelt fremhæver de midtjyske kvinder, at det er blevet mere socialt acceptabelt at få lavet brystoperationer end tidligere (68,1%). 9 ud af 10 af kvinderne påpeger i undersøgelsen, at det er en individuel beslutning, mens mere end hver anden mener, at det kan give den enkelte kvinde mere selvtillid. Det er Pavia Lumholt enig i, men han understreger også, at det er vigtigt, at man får grundig rådgivning, inden man tager den endelige beslutning:

“En brystoperation kan for mange kvinder føre til et bedre selvværd, men det er vigtigt, at man overvejer sin beslutning nøje og får god rådgivning”, siger Pavia Lumholt. “Jeg oplever, at flere og flere overvejer, hvordan de vælger en løsning, så de har de bedste muligheder for at undgå komplikationer på længere sigt og i mindre grad end tidligere opfatter en brystoperation som et ‘quick-fix’. Det kræver en grundig forundersøgelse og erfarne kirurger. Jeg ser meget positivt på denne udvikling”.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.000 danske kvinder i aldersgruppen 18-69 år, der er vægtet repræsentativt på alder og region. Data er indsamlet i perioden 17/6-21/6 2020 som en online dataindsamling via Norstat, der er en af de største analyseinstitutter i Norden.

Kontakt:

Birgitte Hoffmann
Kommunikationschef hos Aleris Hamlet
Email: birgitte.hoffmann@aleris-hamlet.dk
Mobil +45 29 68 76 65

eller

Aleris Hamlets kommunikationsbureau:

Mindshare
Caroline Kjærbye-Thygesen
Communication Advisor
caroline.thygesen@mindshareworld.com
Mobil: +45 22 33 77 96

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/markant-flere-midtjyske-kvinder-overvejer-en-brystoperation?releaseId=13596256

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu