ANNONCE

PRM / Markant flere nordjyske kvinder overvejer en brystoperation

1. juli 2020 07:11 | Af: Ritzau Info
 

En ny undersøgelse fra Aleris-Hamlet viser, at næsten hver femte kvinde i Region Nordjylland overvejer at få ændret på sine bryster. Det er en markant stigning sammenlignet med tal fra sidste år. Undersøgelsen viser endvidere, at det er blevet mere socialt acceptabelt at få foretaget en brystoperation. Efterspørgslen har dog ændret sig mod det mere naturlige, mens der er forskel på de ældre og yngre kvinders syn på kosmetiske operationer.

Pressemeddelelse fra Aleris-Hamlet Hospitaler

Aleris-Hamlet har de seneste år undersøgt de danske kvinders overvejelser i forhold til brystoperationer som fx brystløft, brystforstørrelse og brystreduktion. En spritny analyse fra juni i år viser, at 18,3% af de nordjyske kvinder i alderen 18 til 69 år overvejer at få opereret sine bryster. Det svarer til cirka 34.190 kvinder i Region Nordjylland. Tallet udgør en markant stigning sammenlignet med undersøgelsen fra sidste år, hvor blot hver syvende kvinde overvejede en brystoperation.

Gennem de seneste år har Sundhedsdatastyrelsen meldt om rekordmange kvinder, der får foretaget brystoperationer. Derfor er tallene stadig en overraskelse for Charlotte Weile, der er speciallæge i plastikkirurgi hos Aleris-Hamlet Cosmetic & Surgery i Aalborg, da der er tale om radikal stigning.

“Selvom vi har oplevet en stigning i antallet af brystoperationer over de seneste år i Nordjylland, overrasker tallene mig alligevel lidt”, siger hun. “Plastikkirurgi er i højere grad blevet accepteret i befolkningen, og vi ser samtidig nye tendenser og ønsker. Særligt mod et mere naturligt udseende, hvor vi oplever den største stigning inden for brystforstørrende operationer med kvindens eget fedt fra lår eller lænd – i stedet for implantater”.

Stor forskel på yngre og ældre kvinders syn på brystoperationer

Analysen viser, at den primære årsag til, at kvinderne overvejer eller har fået foretaget en brystoperation, er for at øge selvtilliden eller generelt føle sig mere tilfreds med sig selv og sin krop. Når man ser nærmere på motiverne på tværs af aldersgrupper, er der dog stor forskel på særligt den ældre og yngre gruppe af kvinder. For de yngre kvinder mellem 18-34 år handler det primært om den ydre tiltrækning, mens det for den ældre aldersgruppe (35-69 år) er et spørgsmål om aldersmæssige forandringer, ændringer i kroppen efter graviditet eller deciderede helbredsmæssige gener (fx ondt i ryggen).

Der er samtidig stor forskel på, hvorvidt de yngre og ældre kvinder opfatter brystoperationer som et tabu. Her svarer 27% af de 18-34-årige, at de finder det tabubelagt at få lavet en brystoperation, mens det gælder for henholdsvis cirka 18,5% og 12% af de 35-49-årige og 50-69-årige.

“Anti-age er blevet trendy, og i dag er alder kun et tal. Vi ønsker at se ud, som vi føler os inden i”, siger Charlotte Weile. “Når børnene er flyttet hjemmefra, får man ofte mere tid og overskud til sig selv. Derfor oplever vi, at særligt mange i den lidt ældre aldersgruppe ønsker at gøre noget ekstra for dem selv og deres velbefindende”.

Brystoperationer er blevet mere socialt acceptabelt blandt nordjyderne

Generelt fremhæver de nordjyske kvinder, at det er blevet mere socialt acceptabelt at få lavet brystoperationer end tidligere (67%). 9 ud af 10 af kvinderne påpeger i undersøgelsen, at det er en individuel beslutning, mens mere end hver anden mener, at det kan give den enkelte kvinde mere selvtillid. Det er Charlotte Weile enig i, men hun understreger også, at det er vigtigt, at man får grundig rådgivning, inden man tager den endelige beslutning:

“En brystoperation kan være vejen til mere selvtillid for mange kvinder, men det er vigtigt, at man overvejer sin beslutning og søger professionel rådgivning forinden,”, siger Charlotte Weile. “Vi starter altid med en forundersøgelse, hvor der er tid til, at vi sammen kan tale beslutningen igennem og forventningsafstemme. På denne måde kan vi sikre, at kvinden har fået grundig rådgivning og er velinformeret”.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.000 danske kvinder i aldersgruppen 18-69 år, der er vægtet repræsentativt på alder og region. Data er indsamlet i perioden 17/6-21/6 2020 som en online dataindsamling via Norstat, der er en af de største analyseinstitutter i Norden.

Kontakt:

Birgitte Hoffmann
Kommunikationschef hos Aleris Hamlet
Email: birgitte.hoffmann@aleris-hamlet.dk
Mobil +45 29 68 76 65

eller

Aleris Hamlets kommunikationsbureau:

Mindshare
Caroline Kjærbye-Thygesen
Communication Advisor
caroline.thygesen@mindshareworld.com
Mobil: +45 22 33 77 96

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/markant-flere-nordjyske-kvinder-overvejer-en-brystoperation?releaseId=13596257

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu