ANNONCE

PRM / Markant forbedret S-tog fra Egedals stationer

24. september 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Efter insisterende forhandlinger og et massivt lobbyarbejde, er det nu lykkedes Egedal Kommune at overbevise DSB om en stærkt forbedret køreplan for S-tog til stationer i Egedal Kommune.

Pressemeddelelse fra Egedal Kommune

Et solidt stykke politisk håndværk fra politikerne i Egedal Kommune har nu båret frugt. Når kalenderen skriver december bliver det nemlig nemmere at tage toget fra Egedal mod København og omvendt uden at hænge i en klokkestreng. Den 14. december i år træder DSBs nye køreplan for Frederikssundsbanen i kraft med en mere regulær 10-minutters drift og flere hurtigtog og færre stoptog. Ændringerne sker efter et længere forløb med DSB om at ændre køreplanen så den kommer borgerne i Egedal til gode. Det glæder Egedals borgmester Karsten Søndergaard.

– Egedal er en super attraktiv kommune at bosætte sig i og den nye køreplan forbedrer pendleroplevelsen markant, især for dem der rejser over længere strækninger. Vores ambition om at skabe rammerne for verdens bedste hverdag, får et boost med denne ændring. Vi ved at det betyder alverden for særligt børnefamilierne at have en reel og pålidelig offentlig transport. De mere regulære køreplaner betyder jo at pendlere begge veje, kan nå hjem for at handle eller hente børn uden at skulle være bange for om man når toget, siger Karsten Søndergaard.

S-tog hvert 10. minut
I dag kører S-togene fra København til Ølstykke, Stenløse og Veksø med 2 og 18 minutters intervaller, så selvom der kører seks tog i timen, oplever passagerne det som om, at der køres 20-minutters drift, fordi nogle af afgangene ligger så tæt op ad hinanden.
Den ny køreplan forbedres markant. Hvor Ølstykke, Stenløse og Veksø Station i dag har tre hurtigtog og tre stoptog i timen, får de i fremtiden seks hurtigtog i timen og altså med en bedre spredning på, så der kører et S-tog hvert 10. minut.

Den nye køreplan vil også betyde markante forbedringer for kommunens erhvervsliv og muligheden for både at rekruttere og fastholde medarbejdere.

– Egedal er også en attraktiv erhvervskommune, og med den forbedrede køreplan kan vores borgere nemmere komme til og fra deres arbejde, uanset om de skal ind mod København eller mod Frederikssund. Vores virksomheder har gennem flere år efterspurgt en bedre løsning og det har vi nu sikret at DSB kan levere, siger Charlotte Haagendrup, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune.

Ifølge DSB beregnede de sidste år – før corona – at man med så markante forbedringer i en normalsituation, ville opnå 550.000 flere kunder om året på Frederikssundsbanen.

– Det fortæller mig, at behovet har været til stede hele tiden. Derfor er det også på tide, at vi får den samme normale s-togs drift som andre steder i hovedstadsområdet. Men vi stopper ikke her. Nu er næste skridt at kæmpe for de pendlere, der kører bil. Derfor skal vi hurtigst muligt have udvidet frederikssundmotorvejen helt til – ja, Frederikssund, siger Karsten Søndergaard.

For mere information kontakt Egedal Kommunes pressetelefon på: 72596203

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/markant-forbedret-s-tog-fra-egedals-stationer?releaseId=13600649

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu