ANNONCE

PRM / Markant stigning i antallet af taxi’er i Horsens

13. august 2020 08:05 | Af: Ritzau Info
 

Efter mange år næsten uden konkurrence på taxiområdet, er der igen to taxiselskaber at vælge imellem for horsensianerne. Horsens nye taxiselskab er klar fra denne uge som en del af det landsdækkende taxiselskab Dantaxi. Ifølge vognmand, Nevzat Karatas, vil lanceringen betyde kortere ventetid på taxi’er, samt en bedre dækning af yderområderne i kommunen. De 15 nye taxier er udstyret med Covid-19-tiltag for at sikre tryghed for kunder og chauffører.

Pressemeddelelse fra Dantaxi 4×48 A/S

Det hører til sjældenhederne, at der kommer nye taxier til Horsens. Faktisk har vognantallet i en længere periode været nedadgående, og er faldet fra 60 til under 30. Fra og med denne uge bliver det dog nemmere at praje en taxi i byen, idet Nevzat Karatas og hans kollegaer sætter 15 nye taxier på gaden. Bliver det en succes, kan endnu flere snart være på vej.

Nevzat Karatas forklarer, at etableringen i Horsens har været undervejs i en periode, men blev forsinket som følge af Coronakrisen, men nu glæder vognmanden sig bare til at sætte sig bag rattet i sin nye taxi og betjene kunderne.

Konkurrence en fordel for Horsens

– Jeg er af den overbevisning, at konkurrence på taxiområdet kan blive en fordel for en by som Horsens. Ventetiden kommer ned, og dækningen forbedres. Når tiden er til det, og de mange koncerter og andre kulturtilbud vender tilbage, skal vi undgå en situation, hvor taxierne bare kører forbi folk på grund af for få taxier. Lige nu tror vi, at de 15 taxier kan dække det aktuelle behov, men vi er klar til at supplere med endnu flere, hvis kunderne tager godt imod os, siger Nevzat Karatas.

Udvidelsen gør Dantaxi til det største taxiselskab i Østjylland

Udvidelsen til Horsens sker samtidig med, at Dantaxi etablerer sig i Randers med 10 vogne. Udvidelsen til de to byer gør med et slag Dantaxi til det selskab i Østjylland med det højeste taxiantal, og eneste selskab, der dækker hele området.

For Dantaxi’s kommercielle direktør, Vibeke Wolfsberg, er Østjylland et af de mest interessante vækstområder, og hun ser frem til at servicere borgere og virksomheder i taxier, hvor tryghed er i højsædet:

– Vi er meget optaget af, at det skal være trygt at køre med os. Vi har som det eneste taxiselskab fået installeret COVID-19-tiltag i alle vores biler i form af afskærmning mellem for- og bagsæde samt håndsprit. Kunderne kan dermed vælge taxien til i en tid, hvor der fortsat er utryghed i forhold til transportform og Coronavirus, påpeger direktøren.

Taxi til fast lav pris

De nye taxier kobles på Dantaxi’s app, så kunderne bare med et tryk på telefonen kan bestille en vogn. App’en kan benyttes til at bestille taxi i hele Østjylland og i 63 andre kommuner i Danmark.

– Med app bestilling kan man vælge at køre efter taxameter eller til en fastpris, der er kendt på forhånd. Bestiller man til fastpris, er prisen som oftest lavere end taxameterprisen. Er man ikke til apps og smartphones, kan man selvfølgelig bestille en af vores taxi’er i Horsens på vores telefonnummer 48 48 48 48, siger Vibeke Wolfsberg.

Horsens nye selskab starter officielt den 13. august, men chaufførerne har i nogle dage kørt testkørsler med kunder. Ligesom Dantaxi’s app tyvstartede lanceringen i de to ‘nye’ byer og åbnede for bestillinger allerede mandag.

Om Dantaxi

  • Med udvidelsen til Horsens og Randers er Dantaxi det største taxiselskab i Østjylland.
  • På landsplan er cirka 1.900 taxier (heraf kører 150 på el) tilsluttet Dantaxi.
  • Dantaxi har administration i Aalborg og i Virum, nord for København. Kundecenteret er beliggende i Virum.
  • Selskabet udfører taxikørsel i 63 af Danmarks 98 kommuner, og er Danmarks største taxiselskab.
  • Alle selskabets taxier er monteret med afskærmning og fastgjorte spritdispensere.

Kontakt:

Kommunikationschef Rasmus Krochin tlf.: +45 45 95 44 57 email: rs@dantaxi.dk

Presseafdeling kan kontaktes direkte på tlf.: +45 28 40 51 48 email: presse@dantaxi.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/markant-stigning-i-antallet-af-taxier-i-horsens?releaseId=13597814

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu