ANNONCE

PRM / Martin Ridderstråle afløser Jannik Hilsted som leder af Patient Care i Novo Nordisk Fonden

18. august 2020 10:05 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Novo Nordisk Fonden

Senior Vice President og speciallæge, dr.med. Jannik Hilsted stopper som chef for Patient Care i Novo Nordisk Fonden med udgangen af februar 2021, hvorefter han vil blive tilknyttet fonden som konsulent.

Jannik Hilsted har siden november 2015 stået i spidsen for Novo Nordisk Fondens samarbejde med de danske regioner og Grønlands Selvstyre om etablering af fem specialiserede Steno Diabetes Centre i Danmark og et diabetes- og livsstilscenter i Grønland. Visionen for centrene er at skabe behandlingsresultater i verdensklasse for personer med diabetes.

Jannik afløses af Martin Ridderstråle, der er tidligere adjungeret professor i endokrinologi fra Lunds Universitet i Sverige

“Jeg vil gerne takke Jannik for en fremragende indsats gennem de seneste 5 år, hvor han har været en af hovedarkitekterne bag nogle af de største bevillinger i Novo Nordisk Fondens historie. Jannik har løst den store opgave, han blev ansat til i sin tid, og jeg er glad for, at vi fortsat vil kunne drage nytte af hans erfaring og dygtighed i en konsulentrolle i fremtiden,” siger Birgitte Nauntofte, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden.

Martin Ridderstråle starter i Novo Nordisk Fonden den 1. oktober i år og vil frem til udgangen af februar 2021 arbejde side om side med Jannik.

“Martin har en imponerende og alsidig karriere inden for endokrinologi og diabetologi, og med ansættelsen af ham har vi fået en yderst kompetent afløser for Jannik,” siger Birgitte Nauntofte.

Martin var gennem tre år klinikchef ved Steno Diabetes Center i Gentofte, hvor han bl.a. var med til at effektivisere og forbedre behandlingen for diabetespatienter så mærkbart, at Steno Diabetes Center i 2014 modtog initiativprisen Den Gyldne Skalpel. Senest kommer han fra en stilling som Corporate Vice President i Novo Nordisk A/S, hvor han er chef for Clinical Pharmacology and Translational Medicine. Han har tidligere haft flere lederstillinger inden for endokrinologi og diabetologi ved Skånes universitetshospital i Sverige.

“For mig er behandling ikke kun, hvad vi gør, men også hvordan vi gør det – og hvordan vi inddrager patienten i forløbet. Diabetes og andre livsstilssygdomme udgør en kæmpe global udfordring med alvorlige sundhedsmæssige og økonomiske konsekvenser for både patienter og familier i hele verden. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med fondens vigtige partnere inden for området og håber, at jeg med min erfaring fra både klinisk praksis og forskning kan være med til at videreudvikle vores arbejde inden for dette meget vigtige område,” siger Martin Ridderstråle.

Novo Nordisk Fonden har siden 2016 bevilget i alt 7,4 mia. kr. til etablering af Steno Diabetes Centre i alle fem danske regioner. Fonden indgik desuden i 2019 et langsigtet samarbejde med Grønlands Selvstyre om at styrke forebyggelse og behandling af diabetes og andre udvalgte livsstilsrelaterede sygdomme i Grønland. Fonden har bevilget 382 mio. kr. til indsatsen i Grønland over de kommende 10 år.

Om Martin Ridderstråle:

Født 1969:

Uddannelse:
1997: Dr.med., Lunds universitet, Sverige
2004: Lektor i eksperimentel endokrinologi, Lunds universitet
2005: Specialist i intern medicin
2005: Specialist i endokrinologi og diabetologi
2011: Master, Business Administration, CBS
2012: Adjungeret professor i endokrinologi, Lunds Universitet

Karriere:
2005-2012: Speciallæge, afd. for endokrinologi, Skånes universitetshospital Malmö
2006-2012: Leder, afd. for endokrinologi, Skånes universitetshospital Malmö og Lund.
2012-2018: Adjungeret professor, Lund University Diabetes Center.
2013-2016: Vicedirektør og klinikchef, Steno Diabetes Center.
2016-2019 : Vice President, Clinical Pharmacology, Novo Nordisk A/S
2019- : Corporate Vice President, Clinical Pharmacology and Translational Medicine, Novo Nordisk A/S.

Kontakt:

Christian Mostrup, pressechef, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/martin-ridderstrale-afloser-jannik-hilsted-som-leder-af-patient-care-i-novo-nordisk-fonden?releaseId=13598022

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu