ANNONCE

PRM / Masser af Kultur på Borgertorvet i Egedal

7. september 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Egedal Kommune støtter op om kunst og kultur – også midt i en corona-tid. Borgerne bydes indenfor på Borgertorvet til musicalkoncert, moderne dans, fællessang, Martin Strids børneunivers, cykeltour og foredrag.

Pressemeddelelse fra Egedal Kommune

Det er ikke let at være kunstner lige nu, hvor aflysningerne står i kø. Men i Egedal Kommune skrues der atter op for et flot kulturelt program: Kultur på Borgertorvet.
Se hele programmet her.

Kulturarrangementer efter gældende corona-regler

– Vi har brug for den inspiration, eftertænksomhed og de oplevelser kunsten og kulturen kan give og som mange har måttet undvære det sidste halve år. Og vi har også brug for at kunne mødes. Begge dele støtter vi op om her i Egedal Kommune ved at afholde kulturelle aktiviteter i vores rådhus, hvor der er plads til, at mange kan mødes uden at være for nær. Vi ønsker, at rådhuset skal være et åbent og imødekommende hus, som kan bruges aktivt af borgerne i hverdagen. Også uden for almindelige åbningstid, fortæller borgmester Karsten Søndergaard. Og han supplerer med, at det også er vigtigt for kommunen at understøtte en hårdt trængt kulturbranche, som har en række mindre synlige underleverandører.

Alle arrangementer på Borgertorvet afholdes i henhold til regeringens aktuelle covid-19 retningslinjer med fokus på reduceret publikumstal og dermed øget afstand mellem publikum og kunstnere, øget hygiejne, tydelig skiltning, reducering af kødannelse med videre, så alle såvel borgere, optrædende som personale kan føle sig trygge.

Koncerter, teater og borgerinddragelse

I efteråret 2020 er der lagt et flot program af spektakulære og alsidige kulturelle oplevelser. Her er både koncerter med kendte musikere, som når Nana Jacobi og Kirstine Stubbe Teglbjærgs projekt HUN SOLO med Kira Skov i front spiller op på rådhuset. Og en anderledes teaterforestilling, der bearbejder Egedal i samarbejde med Egedal-borgerne og i en moderne koreografi, giver publikum plads til at lege med. Forud for teaterprojektet Extended Falls to Humanity ligger mange interviews og besøg på Egedals skoler, plejehjem med mere af Reumert-vindende teaterleder Tina Tarpgaard.

– Kultur på Borgertorvet er både alsang og moderne dans. Fede koncerter for de unge og oplevelser for børn, når Martin Strids univers flytter ind på rådhuset. Det er vildt imponerende, at vores rådhus nu også er et kulturhus med et program, som mange kulturbrugere vil kaste lange blikke efter. Og det endda til meget rimelige priser eller helt gratis, fortæller Charlotte Haagendrup, der er formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.

Rolf Sørensen og Musicalkoncert
Kultur på Borgertorvet har netop afholdt et velbesøgt Alsangs-stævne med social afstand.

Næste oplevelse er musicalkoncert 27. september med solisterne Julie Steincke og Christian Lund, der underholder med flere årtiers danske og udenlandske fortolkninger af episke, smukke og legende sange om venskab, følelser og kærlighed. Kom med og lyt, nyd og mød: Velma Kelly fra Chicago, Sigismund fra Tyrol, Elsa fra Frost, Klokkeren fra Notre Dame eller Skønheden og Uhyre.

Derefter sætter kulturen farten op, når Rolf Sørensen gæster kommunen den 8. oktober og cykler en tour med gæsterne for derefter at levere sine to-hjulede anekdoter. Arrangementet udvikles i samarbejde med de lokale cykelforeninger.

Kvinder i kulturen
Kultur på Borgertorvet sætter i år fokus på kvindelige forbilleder i kulturen med besøg af musikerne i HUN SOLO, forfatteren Sara Blædel og sangerinden Tamra Rosanes. HUN SOLO har en ambition om “at præsentere et mangfoldigt udvalg af de mange spændende, unikke og ekstremt kompetente kvindelige kunstnere, der findes på musikscenerne”. Det gør de med en koncert den 19. november på Egedal Rådhus – og det gør Egedal Kommune med et stærkt kulturprogram med mange kvindelige forbilleder.

For yderligere information kontakt:
Catja Thystrup, Kultur- og fritidskonsulent
Fastnetnummer: 7259 7601
E-mail: Catja.Thystrup@egekom.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/masser-af-kultur-pa-borgertorvet-i-egedal?releaseId=13599372

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu