ANNONCE

PRM / Massive demonstrationer i Bulgarien: 60 politimænd såret og 120 demonstranter arresteret

7. september 2020 16:06 | Af: Ritzau Info
 

Massive demonstrationer præger Sofias gader lige nu. Alene i onsdags blev 38 demonstranter såret i løbet af eftermiddagen, og om aftenen meldtes 60 politimænd såret og 120 demonstranter arresteret.

Pressemeddelelse fra DEO

Bulgarien er uden sammenligning det EU-land, hvor det går mest voldsomt for sig på gaderne lige nu. Inden genåbningen af Nationalforsamlingen den 2. september meldte flere støttepartier til regeringen ud, at de ikke længere ville støtte op om regeringen.

På det tidspunkt havde demonstrationerne stået på i 56 dage, og i forbindelse med, at Nationalforsamlingen skulle åbne efter sommerferien ved den såkaldte “Store nationale forsamling”, kaldte demonstranterne til “Det store nationale opgør”. Foran Nationalforsamlingen krævede en stor gruppe demonstranter, at regeringen og premierministeren, Boyko Borisov, skulle træde tilbage på grund af korruption.

Selvom Boyko Borisov har udskiftet og fjernet mange centrale ministre, og flere ministre også selv er trådt tilbage, bliver Boyko Borisov ved med at sidde. Så nu kræver demonstranterne, at regeringen – OG Boyko Borisov – skal træde tilbage.

Demonstrationerne førte til massive sammenstød mellem demonstranter og politimænd i løbet af eftermiddagen, hvor 38 demonstranter meldtes såret. Men hvor demonstrationerne om eftermiddagen blev mere fredelige, blussede det hele op igen om aftenen, hvor der blev kastet med sten og fyrværkeri. Flere demonstranter og 60 politimænd meldtes såret, og 120 demonstranter blev arresteret.

“Bulgarien har været medlem af EU siden 2007. Og situationen i landet er ikke blevet bedre. Bulgarien står til at være det mest korrupte land i EU, og er også det EU-land, hvor medierne er mindst uafhængige”, udtaler DEO’s analytiker og Balkanekspert Zlatko Jovanovic.

Bulgarien ligger som nummer 111 på ranglisten for et lands pressefrihed (Press Freedom Index 2020). Så det er altså også et krav fra demonstranternes side, at generaldirektøren fra Bulgariens Nationale TV (BNT) skal træde tilbage, da medierne i øjeblikket kun viser et ensidigt billede af situationen i Bulgarien.

“Desuden kræver demonstranterne, at Ivan Geshev – den øverste anklager, der skulle rydde op i korruptionen i landet – skal træde tilbage,” udtaler Zlatko Jovanovic.

Den 10. september har demonstranterne kaldt ind til endnu et “stort nationalt opgør”, så man kan ikke forvente at protesterne stopper i den nærmeste fremtid.

For yderligere information, kommentarer og interview, kontakt:

Analytiker og Balkanekspert Zlatko Jovanovic

22 33 35 67 eller zlatko@deo.dk

Kontakt:

Projekt- og rejseleder Zlatko Jovanovic tlf.: 22 33 35 67 email: zlatko@deo.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/massive-demonstrationer-i-bulgarien-60-politimaend-saret-og-120-demonstranter-arresteret?releaseId=13599457

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu