ANNONCE

PRM / Massivt “ja” til ny overenskomst hos Dansk Metal

16. april 2020 13:29 | Af: Ritzau Info
 

Afstemningen om overenskomsten på industriområdet er netop offentliggjort, og et stort flertal hos Dansk Metal har sagt ja.

Pressemeddelelse fra Dansk Metal

Dansk Metals medlemmer har med et massivt flertal stemt “ja” til de nye overenskomster på det private område. Hele 91,6 pct. af de afgivne stemmer var et “ja”. Hos forbundsformand i Dansk Metal Claus Jensen, der også er formand for CO-industri, som forhandler overenskomsten med DI på vegne af 230.000 ansatte i industrien, er der stor tilfredshed med resultatet:

” Vi har fra starten anbefalet et klart ja til overenskomsten, og derfor glæder det mig selvfølgelig, at medlemmerne har været enige i, at det er en rigtig god aftale. Ligegyldig hvem du er, og hvor du er i dit arbejdsliv, så får du noget ud af denne overenskomst, og det har medlemmerne honoreret. Der er ingen tvivl om, at rigtig mange medlemmer har været tilfredse med stigningen på fritvalgskontoen, og at man med denne overenskomst får ret til fuld løn under sygdom i fem uger mere end tidligere”.

Stemmeprocenten har været rekordhøj, og hele 72,3 pct. af Dansk Metals medlemmer har stemt. Det vækker i den grad også glæde hos Claus Jensen:

“Vi har gjort rigtig meget for at sikre os, at alle medlemmer kunne stemme og tage stilling på et oplyst grundlag. Vi lander på en historisk flot stemmeprocent, og ender fx 14,1 pct. højere end sidste gang. Det ser jeg som en stor opbakning til den danske model, og det er vigtigt for de fremtidige forhandlinger,” siger Claus Jensen.

Industriforliget blev indgået, før danskerne for alvor havde hørt om coronakrisen. Det har naturligvis haft en indvirkning på dialogen og debatten om overenskomsten:

“Vi blev heldigvis færdige med vores forhandlinger før coronakrisen brød ud, og allerede her var der rigtig god stemning omkring forliget blandt de mange medlemmer, jeg nåede at tale med. Det kan dog nok ikke afvises, at coronakrisen for nogle medlemmer har sat nogle ekstra tanker i gang,” slutter forbundsformand i Dansk Metal, Claus Jensen.

Kontakt:

Pressechef Mads Rattenborg Hersbøll tlf.: 21558828 email: mahe@danskmetal.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/massivt-ja-til-ny-overenskomst-hos-dansk-metal?releaseId=13591860

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu