ANNONCE

PRM / Matematikprofessor på Aarhus Universitet lander 10 mio. euro til forskningsprojekt

23. oktober 2018 19:00 | Af: Ritzau Info
 

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har bevilget 10 mio. euro i et Synergy Grant til et forskningsprojekt ledet af matematik-professor Jørgen Ellegaard Andersen fra Aarhus Universitet

Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har bevilget 10 mio. euro i et Synergy Grant til et forskningsprojekt ledet af matematik-professor Jørgen Ellegaard Andersen fra Aarhus Universitet. Projekt “ReNewQuantum” er en ny tilgang til kvanteteori, og skal forsøge at give en præcis matematisk definition på de såkaldte Feynman feltintegraler og åbne mulighed for at samle kvantefeltteorien med den generelle relativitetsteori – og altså udelukkende baseret på avanceret geometri og topologi. Hovedideen for projektet tager afsæt i det primære forskningsfokus ved grundforskningscenteret Centre for Quantum Geometry of Moduli Spaces (QGM), som ledes af Jørgen Ellegaard Andersen ved Institut for Matematik på Aarhus Universitet.
Synergy Grants er de største og mest prestigefulde bevillinger fra ERC, og det er første gang, en dansk forsker står i spidsen for et som såkaldt Principal Investigator – og altså første gang, et dansk universitet er vært for et. Det er også første gang, at en ERC Synergy bevilling gives til et rent matematisk/teoretisk fysik projekt.
Synergy Grants uddeles til grupper af topforskere, som bringer deres viden, kompetencer og ressourcer sammen og skaber en ny synergi, der kan løse ambitiøse forskningsproblemer, sikre paradigmeskift og bringe forskningsgrene i nye retninger. De øvrige tre deltagere er Marcos Mariño fra University of Geneva, Maxim Kontsevich fra IHES i Frankrig og Bertrand Eynard fra Institut de Physique Théorique i Canada.

Kontakt:

Professor Jørgen Ellegaard Andersen
Email: andersen@qgm.au.dk
Mobil: 6020 2795

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/matematikprofessor-pa-aarhus-universitet-lander-10-mio-euro-til-forskningsprojekt?releaseId=13562875

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu