ANNONCE

PRM / Mennesker vokser med job

29. juni 2020 14:11 | Af: Ritzau Info
 

Bæredygtighed er mere end klima, affaldssortering og CO2-kvoter. Den er også social og har været en fast del af Diakonissestiftelsens DNA i mere end 150 år. Mennesker på kanten af arbejdsmarkedet kommer succesfuldt i job i de rødtakkede bygninger på Frederiksberg.

Pressemeddelelse fra Diakonissestiftelsen

En knæskade betød, at 63-årige Anitta Poulsen for tre år siden måtte opgive sit job. Nu arbejder hun 37 timer om ugen i et vikariat i Diakonissestiftelsens reception. Det lå ellers ikke i kortene, at hun skulle stå og tage imod gæster.

“Jeg har altid arbejdet med rengøring, og jeg kan lide godt det. I 42 år har jeg gjort rent i børnehaver, plejehjem og bosteder, men i 2016 fik jeg et nyt knæ. Det ville ikke arte sig efter operationen. Derfor måtte jeg stoppe, og kom i stedet i virksomhedspraktik,” fortæller Anitta Poulsen og tilføjer:

“Jeg vikarierer frem til oktober, så er det spændende at se, hvad der sker derefter. Det har været en succesoplevelse for mig at gå fra praktik til fuldtidsansat.”

Styrker velfærdsstaten
Det er netop vidnesbyrd fra praktikanter som Anitta Poulsen, der viser, hvad Diakonissestiftelsen kan, pointerer Mette Fjording, der er sekretariatschef på Diakonissestiftelsen. Her lykkes det godt at få mennesker i arbejde. Ved den seneste måling i 2018 udmærker Diakonissestiftelsen sig ved at have haft 68 praktikanter, hvoraf 13 er kommet videre i arbejde enten hos Diakonissestiftelsen eller i en anden virksomhed. Det svarer til en beskæftigelsesgrad på 19 procent.

“Mange af vores virksomhedspraktikanter er visiteret til såkaldte ressourceforløb. De er langt væk fra arbejdsmarkedet og har ofte både fysiske og psykiske udfordringer at bokse med. For denne gruppe er en beskæftigelsesgrad på 19 procent særdeles god,” forklarer Mette Fjording og fortsætter:

“Diakonissestiftelsens evne til at få mennesker i arbejde skaber en samfundsmæssig gevinst på omkring 2,5 mio. kroner i sparede overførselsindkomster og øgede skatteindtægter.”

Svaret på, hvorfor Diakonissestiftelsen har en særlig evne til at se menneskers kompetencer kan findes i stiftelsens mere end 150 år lange historie. Organisationen har siden 1863 været en drivkraft inden for socialt arbejde og fællesskaber.

“Vi har altid arbejdet med mennesker på Diakonissestiftelsen. Det er dem, vi har fokus på i alle vores kerneydelser, aktiviteter og fællesskaber. Det er der, vi naturligt er stærke,” fortæller Mette Fjording.

“Vi gør os også umage med at tilpasse opgaverne til den enkelte virksomhedspraktikant. Og vi har etableret et internt netværk for mentorer for virksomhedspraktikanter, hvor vi arbejder fagligt med mentorrollen og udveksler erfaringer. Det skaber gode resultater for mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, som vi har i praktik.”

“Så vi er en stærk samarbejdspartner for både offentlige og private. Vi støtter mennesker og medvirke til at udvikle velfærdssamfundet innovativt og bæredygtigt” tilføjer hun.

Vokset i jobbet
For Anitta Poulsen, der i dag er under Diakonissestiftelsen vinger, har det været en god oplevelse at gå fra praktikant til ansat. Hun ved nu, hvor meget belastning knæet kan klare på en arbejdsdag.

“I receptionen kan jeg gå og stå, som jeg vil. Det har været spændende og anderledes at kaste mig ud i noget nyt, og det er ikke så fysisk krævende som at gøre rent,” fortæller Anitta Poulsen og tilføjer,

“Jeg føler, at jeg er vokset i mit receptionistjob. Jeg troede aldrig, at jeg skulle bruge en computer, men nu bruger jeg både Outlook og Word,” siger hun med et smil.

Ny rapport kortlægger bæredygtighed
Diakonissestiftelsens sociale bæredygtighed er netop blevet kortlagt i en ny bæredygtighedsrapport. Her bliver der sat tal og tekst på Diakonissestiftelsens tiltag og aktiviteter inden for både social og miljømæssig bæredygtighed, der skal være med til at vise de aftryk, vi sætter på vores omverden – både de positive og negative.

“Bæredygtighed er en vigtig del af vores strategi, derfor måler, dokumenterer og rapporterer vi på det, så vi kan blive endnu bedre til at skabe livskvalitet for det enkelte menneske og samtidig understøtte vores forretning,” fortæller Mette Fjording.

Fakta:

  • Diakonissestiftelsens bæredygtighedsrapport 2019 kortlægger arbejdet med bæredygtighed. Rapporten fokuserer på den sociale og samfundsmæssige bæredygtighed, hvordan Diakonissestiftelsen tager samfundsansvar og bidrager til fællesskaber, frivillighed og udsatte mennesker. Hent rapporten her.

  • Rapporten kortlægger også Diakonissestiftelsens bidrag til den miljømæssige bæredygtighed med fokus på genbrug, affaldssortering, besparelser på el, vand og varme og mindre CO2-udslip.

  • Socialt og samfundsmæssigt ansvar er en del af Diakonissestiftelsens DNA. Eksempelvis har Diakonissestiftelsen et CSR-partnerskab med Frederiksberg Jobcenter med 16 praktikpladser for borgere på kanten af arbejdsmarkedet.

  • Diakonissestiftelsen energirenoverer kontinuerligt sin 45.000 kvadratmeter store bygningsmasse. De seneste tre år er CO2-udledningen fra el-, vand- og varmeforbrug nedbragt med 10-15 pct.
  • Senest har Diakonissestiftelsen afskaffet plasticemballage i kantinen, som i 2018 brugte over 20.000 stykker plastic til bl.a. salatbakker, suppekopper, låg til kopper og bestik.
  • Diakonissestiftelsen er en non-profit virksomhed med over 157 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.

Kontakt:

Kommunikationskonsulent Mette Frid Darré tlf.: 38384187 email: mfda@diakonissen.dk

Kommunikationskonsulent Thomas Wittrup tlf.: 38384181 email: thwi@diakonissen.dk

Kommunikationschef Karen Grønkjær Kjeldsen tlf.: 29912987 email: kakj@diakonissen.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/mennesker-vokser-med-job?releaseId=13596155

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu