ANNONCE

PRM / Mere end hver tiende dansker tager i sommerhus under coronapandemien

31. marts 2020 05:00 | Af: Ritzau Info
 

Sommerhusene er populære under coronakrisen. En ny spørgeundersøgelse, som analysebureauet Opeepl har lavet for Dansk Byggeri, viser, at mere end hver 10. dansker er flyttet i sommerhus eller planlægger at gøre det på grund af coronapandemien.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Mens dele af Danmark er lukket ned på grund af coronavirus, tager flere danskere i sommerhus.

I spørgeundersøgelsen svarer knap 10 procent af de interviewede, at de er flyttet i eget sommerhus eller planlægger at gøre det, mens cirka halvanden procent svarer, at de er flyttet i et lejet sommerhus eller har planer om det.

– Det er et højt tal, der vidner om, at det er populært at tage i sommerhus under coronakrisen. Derudover bliver mange sommerhuse brugt af flere generationer, så i løbet af perioden kan der være flere, der besøger det samme sommerhus på skift, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri Jacob Hangaard.

Fra lejlighed til sommerhus
Undersøgelsen viser, at det især er de danskere, der bor i lejlighed, som rykker i sommerhus. Knap 17 procent af de svarpersoner, der bor i etageejendomme, svarer i undersøgelsen, at de er flyttet i sommerhus eller har planer om det. For dem der bor i parcel- eller rækkehus gælder det knap 9 procent.

– Det giver god mening, at sommerhusene er mest populære blandt dem, der bor tættere sammen. Nu hvor der er begrænsninger for, hvor tæt man bør færdes på andre mennesker, og hvor mange man må samles på offentlige steder, er der nok mange byboere, der gerne vil ud og nyde lidt mere plads og natur, siger Jacob Hangaard, økonomisk konsulent i Dansk Byggeri.

I alt har 1.000 personer i aldersgruppen 18-80 år deltaget i undersøgelsen.

Kontakt:

Økonomisk konsulent i Dansk Byggeri Jacob Hangaard, jha@danskbyggeri.dk, telefon 61 66 53 58
Pressemedarbejder Sarah Stendorf Meier, sam@danskbyggeri.dk, telefon 28 93 43 94

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/mere-end-hver-tiende-dansker-tager-i-sommerhus-under-coronapandemien?releaseId=13590908

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu