ANNONCE

PRM / Merkel afviser et forbud mod Huawei i det tyske 5G-netværk trods amerikansk pres

24. september 2020 09:47 | Af: Ritzau Info
 

Den tyske kansler Angela Merkel afviser, at et forbud mod Huaweis deltagelse i Tysklands 5G-netværk kommer på tale. Selvom udspillet giver den tyske regering bedre mulighed for at føre tilsyn med alle aktører i 5G-netværket, ser det allerede nu ud til, at udspillet bliver mindre restriktiv end Trump kunne ønske det.

Pressemeddelelse fra Huawei

Tyskerne er ved at lægge sidste hånd på et udspil til en ny lov om landets 5G-netværk, som står overfor, at skulle vedtages i Rigsdagen. Udspillet til den nye 5G-lov vil give den tyske regering bedre mulighed for, at kontrollere både operatører og leverandører til det tyske 5G-netværk.

Dog ser det ikke ud til, at den bliver møntet hverken direkte eller indirekte på at ekskludere kinesiske Huawei fra det tyske 5G-marked. På en konference i mandags mellem EU’s ledere og Kinas præsident Xi Jinping understregede kansleren sin holdning til spørgsmålet for de fremmødte journalister.

“Det er klart at mængden af problemer vokser på visse områder, det hersker der ingen tvivl om. På den anden side er vi nødt til at finde løsninger – også selvom det er en millimeter ad gangen, ” sagde hun ifølge Bloomberg.

Også på Huaweis danske kontor modtages den tyske kanslers udmelding positivt.

“Vi er glade for, at Merkel kan se fornuften i at holde markedet åbent, og i stedet forsøger at lave en lovgivning, der lader den tyske regering føre tilsynet med sikkerheden i 5G-netværket blandt operatører og leverandører, ” siger Huaweis danske kommunikationschef Tommy Zwicky og fortsætter:

“Det tyske udspil har været undervejs i et stykke tid, og det er en model vi har opfordret danske politikere til også at se nærmere på. Så vi håber Merkels udmelding også vil skabe resonans på Christiansborg. At Merkel går den vej viser bare, at der er store, europæiske lande, der har lyst til at gøre noget andet, end det Trump gerne vil have dem til. “

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/merkel-afviser-et-forbud-mod-huawei-i-det-tyske-5g-netvaerk-trods-amerikansk-pres?releaseId=13600676

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu