ANNONCE

PRM / Meyers og Cinemateket lancerer pop-up-drive-in-bio i Københavns Nordhavn

1. maj 2020 14:31 | Af: Ritzau Info
 

Verdens bedste køretur: I en tid, hvor mange sukker efter at muntre sig på byens restauranter, og må se langt efter biografbesøg og festivaler, kalder det på nye samarbejder og initiativer. Derfor lancerer Meyers og Cinemateket, der hører under Det Danske Filminstitut, en pop-up drive-in-bio med indbyggede madoplevelser ved Tunnelfabrikken i Københavns Nordhavn i perioden 2.-11. maj. Projektet er muliggjort af By & Havn.

Pressemeddelelse fra Meyers

Store filmklassikere kan nydes bag rattet

Over ti dage i maj kan man skifte Netflix og TV i isolation ud med filmklassikere på det store lærred, som kan nydes sammen med hundredvis af andre fra hver deres bilsæde. Otte forskellige film – heriblandt ‘Thelma & Louise’, ‘Pulp Fiction’, ‘Mine Aftener i Paradis’ og ‘Blinkende lygter’ – er på plakaten i Nordhavns midlertidige biograf ved Københavns kommende kulturelle smeltedigel, Tunnelfabrikken.

Meyers kokke fra Restaurant SULT i Cinemateket, der skulle have genåbnet efter længere tids renovering samme dag, som Danmark begyndte at lukke ned, sørger for forplejning i ægte drive-in-stil. Således bliver der langet friterede arancini-riskugler, Big Kahuna Burgers (ja, den fra ‘Pulp Fiction’) og cheesecakes med rabarber ind gennem bilruden.

Initiativet er udtænkt, planlagt og koordineret på få uger via en ivrig mailkorrespondance og online-møder mellem de bærende kræfter fra Det Danske Filminsitut, foreningen Apple Flower Festival og Meyers, og det glæder sidstnævntes grundlægger, Claus Meyer:

“Når man virkelig godt kan lide at skabe øjeblikke, der glæder andre, så bliver man sat noget tilbage af Corona. Men så opstår der heldigvis nye idéer, som man kan gribe. Jeg håber, at vi med drive-in biografen kan skabe en oplevelse, som folk vil mindes længe, og samtidig bidrage til at give folk lyst til at gå lidt mere i biografen, når Danmark åbner op igen. En stor tak til Thomas Vibe fra AppleFlower for den gode idé og til Tunnelfabrikken for at stille grunden til rådighed.”

Samvær og fællesskab på afstand

Også for Filminstituttets vicedirektør Jakob Buhl Vestergaard har det været vigtigt at gå nye veje:

“Biograferne lider i øjeblikket – og det samme gør publikum. Med den nye pop-up drive-in-bio håber jeg, at folk, trods den naturlige afstand mellem bilerne, vil blive mindet om den følelse af fællesskab og samvær, som biografoplevelsen står for, og som vi åbenlyst sulter efter. Det her er det tætteste, vi kommer for tiden, og det skal nok blive sjovt.”

Thomas Vibe fra foreningen Apple Flower Festival slutter:

“Jeg glæder mig så meget til at tænde lyset på pladsen og til – sammen med de øvrige værter – at hilse de første biler velkommen. Jeg drømmer også om, at det her initiativ kunne være anslaget til noget større. Måske et open-air-kulturhus, der kan danne rammen om koncerter, talks, mad og andre kulturoplevelser under åben himmel.”


Fakta om “Verdens Bedste Køretur”: Pop-up drive-in-bio i Københavns Nordhavn:

Der bliver plads til mellem 150 og 200 biler i biografen, og filmenes lyd leveres via bilradio på FM-båndet. Der kan købes billetter til mellem 1 og 4 gæster i hver bil. Billetsalget er netop skudt i gang.

Verdens Bedste Køretur er skabt i et samarbejde mellem Meyers, Cinemateket, og foreningen Apple Flower Festival. Tak til Tunnelfabrikken, By & Havn, UnionKul, NREP, Big Bio Nordhavn og Cool Entertainment for støtte.

  • Hvornår? 2.-11. maj 2020. Filmstart 30 minutter efter solnedgang, ca. kl. 21:15. Pladsen åbner kl. 20.
  • Hvor? Pladsen foran Tunnelfabrikken, Nordsøvej 11, 2150 Nordhavn
  • Hvor meget? 295 kr. pr. person inkl. mad fra Restaurant SULT i Cinemateket
  • Hvordan: Billetter købes som en pakke med film og mad via www.cinemateket.dk
  • Hvad? Se det fulde filmprogram herunder. Filmene til d. 10. og 11. maj vil være re-runs af de foregående dages to mest populære film:

Thelma & Louise
Lørdag den 2. maj kl. 21:15
Engelsk dialog

Pulp Fiction
Søndag den 3. maj kl. 21:15
Danske undertekster

Casablanca
Mandag den 4. maj kl. 21:15
Danske undertekster

Taxi Driver
Tirsdag den 5. maj kl. 21:15
Engelsk dialog

Mine aftener i paradis
Onsdag den 6. maj kl. 21:15
Danske undertekster

Blinkende lygter
Torsdag den 7. maj kl. 21:15
Danske undertekster

Festen
Fredag den 8. maj kl. 21:15
Dansk tale

Blade Runner: The Final Cut
Lørdag den 9. maj kl. 21:15
Dansk tale

Kontakt:

Vicedirektør – Det Danske Filminstitut Jakob Buhl Vestergaard tlf.: 20201838 email: Jakobv@dfi.dk

PR & Kommunikationsrådgiver Kaspar Mørk Arianto tlf.: 22 15 56 57 email: presse@meyers.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/meyers-og-cinemateket-lancerer-pop-up-drive-in-bio-i-kobenhavns-nordhavn?releaseId=13592160

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu