PRM / Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs på alliancerejse til Paris

2. juli 2018 06:01 | Af: Ritzau Info
 

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs besøger i dag sin franske kollega statssekretær Jean-Baptiste Lemoyne i Paris. Besøget er et udtryk for styrket dansk-fransk samarbejde om udviklingspolitik og indgår i forberedelserne af præsident Macrons statsbesøg i Danmark i august måned. På dagsordenen er bl.a. migration, situationen på Middelhavet, udvikling og stabilitet i Sahel-regionen.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs siger: “Præsident Macron har styrket den franske udviklingspolitik. Det gælder både finansielt, hvor Macron ønsker at øge den franske udviklingsbistand substantielt til 0,55 pct af BNI. Og det gælder i forhold til en række temaer og regioner, som også er højt prioriteret af Danmark, f.eks. irregulær migration og stabilitet i Sahel-landene. Derfor vil et endnu stærkere dansk-fransk engagement i Sahel-regionen, som underbygger allerede eksisterende indsatser, være centralt, hvis vi skal kunne håndtere de grundlæggende årsager til fattigdom, ustabilitet og irregulær migration i regionen. Jeg ser frem til at drøfte et styrket samarbejde med min franske kollega.”

Også Brexit, EU’s kommende flerårige budget, pigers og kvinders rettigheder samt techvelopment er på dagordenen under dagens besøg, der rundes af med et møde i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, OECD.

Baggrund
Både Danmark og Frankrig har et stort engagement i Sahel-regionen og samarbejder løbende i bl.a. EU-regi vedr. Sahel, ligesom Danmark også har et samarbejde med Frankrig ifm. G5-fællesstyrken, der består af styrker fra G5-landene Burkina Faso, Mali, Mauretanien, Niger og Tchad og bl.a. har til opgave at bekæmpe terrorisme, narkotikasmugling og menneskehandel. Næsten 65 % af befolkningen i Sahel er under 30 år, og Sahel-regionen har verdens fattigste, hurtigst voksende og yngste befolkning. Ungdomsarbejdsløsheden i Sahel-landene er høj, ligesom lokale, nationale og regionale beslutningsprocesser ofte er domineret af ældre generationer. Samtidig er kvinders og pigers rettigheder og ligestilling under pres i landene. Sahel-regionen har den højeste fødselsrate per kvinde og en af de højeste mødre- og børnedødelighedsrater i verden.

Kontakt:

Presserådgiver Marie Dørup Olesen tlf.: +4561979020 email: mardor@um.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/minister-for-udviklingssamarbejde-ulla-tornaes-pa-alliancerejse-til-paris?releaseId=13156925

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu