ANNONCE

PRM / Modernistisk klassiker i ny dansk oversættelse

1. maj 2020 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Ottende bind i Turbines serie af nyoversatte klassikere er Djuna Barnes’ modernistiske mesterværk NATTESKOV. En fortælling om 1920’ernes dekadente Paris, Wien og Berlin. Om homoseksuel kærlighed, lystløgnere, druk, kærlighed, jøder, amerikanere og det gamle Europa. Fortalt i et sprog så mørkt, dragende og smukt som en skov om natten.

Pressemeddelelse fra Turbine Forlaget A/S

NATTESKOV af Djuna Barnes er fortællingen om amerikaneren Nora Flood, der er flyttet til Paris. Her møder hun den gifte, men vilde og serielt utro Robin Vote, og de to forelsker sig. Robin Vote forlader sin mand og barn, så hun og Nora kan være sammen, men det forhindrer hende ikke i at forsvinde i dage og uger af gangen, så Nora aldrig kan være sikker på, hvor hun er. Deres forhold besværliggøres yderligere af den jaloux Jenny Petherbridge, der vil have Robin for sig selv og ikke skyr nogen midler for at få hende.

Djuna Barnes (1892-1982) var amerikansk forfatter, poet, dramatiker, journalist og kunstner. Hun var en del af den legendariske amerikanske forfatterkoloni i Paris i 1920’erne og 1930’erne. I dag regnes hun blandt de allerstørste navne i den engelsksprogede modernisme på højde med James Joyce, Virginia Woolf, T.S. Eliot og Gertrude Stein.

Fra Kristina Stoltz’ forord: “Det er ikke en overdrivelse at tale om et før og et efter læsningen af Nightwood i mit liv som læser, ja, i mit liv i det hele taget, hvilket, jeg senere har lært, har været tilfældet for mange andre læsere også.”

Fakta om bogen:

Titel: Natteskov
Forfatter:
Djuna Barnes
Oversætter: Juliane Wammen
Forord af: Kristina Stoltz
Forlag: TURBINE
ISBN: 978-87-406-5855-2
Sidetal: 204
Vejl. pris: 229,95 kr.

Udkommer d. 1. maj 2020

Kontakt:

PR og kommunikation Marie Jensby tlf.: 60548460 email: marie.jensby@turbine.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/modernistisk-klassiker-i-ny-dansk-oversaettelse?releaseId=13592646

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu