ANNONCE

PRM / Mullerup Strand – Sjællands nye ‘go-to’ destination

24. juni 2020 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Den idylliske Mullerup Havn på Sjællands vestkyst er ved at udvikle sig til et attraktivt lille ferieparadis.

Stedet kommer til at byde på en sjælden kombination af en hyggelig lystbådehavn, rå natur, kyst og badestrand, badehotel samt nye attraktive ferieboliger og topmoderne faciliteter.

Pressemeddelelse fra Maycon – ejendomsudvikling

Ejendomsudviklingsselskabet Maycon står for udviklingen af 62 nye ferieboliger, der bliver opført i henhold til lokalplanen med hensyn til fordeling, placering og samlet areal. Arkitekturen er på stedets præmisser. Dertil kommer moderne komfort og de faciliteter, som er attraktive for ferie- og badegæst, cyklister, kitesurfere og havkajakroere.

Projektet er det første konkrete eksempel på, at Maycon nu også udvikler moderne ferieboliger i dansk og bæredygtig kvalitet.

Aspirant til at blive den nye foretrukne feriedestination

Mullerup Strand bliver navnet på ferieboligerne, der står klar til feriesæsonen 2021 ved Mullerup Havn, placeret nogenlunde midt imellem Kalundborg og Korsør på den vestligste del af Sjællands kyst. Der er mindre end 20 km til nærmeste større by fra den idylliske lystbådehavn med små skipperhuse, kun omgivet af rå natur, bugtende klitter og fin sandstrand.

Indtil for ganske nyligt fremstod stedet lidt slidt. Men nu tager udviklingen fart i Mullerup. I første omgang er havnens pejlemærke, Skipperkroen, blevet renoveret og genfødt som badehotel, og alle udendørs arealer er forskønnet med ny belægning. Flere parkeringspladser. Ny belysning og ny beplantning.

Det glæder Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), at de planer, som blev lagt for udvikling af havnen for 14 år siden, nu tager form:

“Jeg bor selv 700 meter fra havnen og var i sin tid med, da Gørlev Kommune lavede lokalplan for området i 2006. Kommunen har også investeret byfornyelsesmidler i at få fjernet gamle, udtjente produktionsbygninger,” siger han og tilføjer:

“Fra kommunens side kan vi kun skabe rammer og retning. For at udviklingen sker, skal nogen tage udfordringen op, og jeg er bare så glad for, at det sker nu. Det kommer til at berige detailhandlen i Gørlev, at vi får nye feriegæster. Desuden er jeg nok ikke den eneste herudefra, som synes, det er rigtigt rart, at Mullerup Havn nu for alvor opgraderes.”

Nye moderne ferieboliger i gedigen dansk design

Næste skridt bliver opførelsen af 62 nye ferieboliger, der kommer til at interagere arkitektonisk med badehotellet, havnen og den omgivende natur. Tanken er at appellere til de mange københavnere og østdanskere, som i forlængelse af Coronaen kommer til at sukke efter nye danske feriemål strand og masser af frisk havluft.

“Jyderne har deres egen vestkyst. Vores vision er at give gæster fra vores nabolande, københavnerne og sjællænderne deres egen vestkyst. Sjællands bedste vestvendte badestrand findes her i Mullerup. Her er både mulighed for at cykle, kitesurfe og sejle i havkajak, så vi sørger for faciliteter til alle disse aktiviteter,” forklarer Anders Mayland, som er direktør hos Maycon og primus motor i projektet.

Maycon har tradition for at udvikle bolig- og erhvervsejendomme i provinsen, mens Mullerup Havn er det første konkrete resultat af virksomhedens strategi om også at udvikle moderne ferieboliger i bæredygtig kvalitet og dansk design.

“Hos Maycon er vi gode til at finde projekter med potentiale og realiserer dem. Vi går op i at finde ind til det mest optimale udviklingspotentiale i hvert eneste projekt og løfte det til noget unikt. Det vil vi også gøre med ferieboliger. I Mullerup Havn bliver jeg selv glad, hver gang jeg er herude. Her er bare god stemning hele tiden. Folk er her, fordi de har fri fra arbejde, dyrker deres fritidsinteresser i naturen og nyder livet. Det skal vi skabe bedre rammer for,” siger han og forklarer, at Maycon nu er i færd med at søge byggetilladelse til opførelse af de nye feriehuse.

Nye huse i pagt med stedets charme

“Designet af de nye feriehuse på Mullerup Havn skaber en balance, hvor de eksisterende elementer respekteres og en ny historie fortælles,” siger Christian Bay-Jørgensen, som er arkitekt og indehaver af Bay Arch.

“Den bagerste bebyggelse fremstår som etage-skipperhuse, mens husene nær kysten er planlagt yderligere, så de får en skarpere form via tilbagetrækninger i saddeltagsformen. Dette giver bebyggelsen en moderne profil samtidig med, at tilbagetrækninger giver plads til små hyggelige nicher og terrasser, som giver et særligt miljø og binder de forskellige typer af bygninger sammen,” forklarer han.

Christian Bay-Jørgensen påpeger også, at der er gjort meget ud af at placere den nye bebyggelse helt optimalt i forhold til solens vandring, sådan at terrasserne praktisk taget har sol fra solopgang til solnedgang.

Den nye turistperle kan danne skole

Hos Destination Sjælland har man også høje forventninger til, at nye moderne faciliteter og feriehuse, som kan udlejes, vil bidrage til at øge stedets tiltrækningskraft:

“I forvejen er Mullerup Havn jo en lille perle og godt besøgt. Men jo flere mennesker, man kan tiltrække til området og tilbyde overnatning og gode faciliteter, uden at sætte charmen over styr, jo bedre,” siger Jens Müller, som er direktør hos Destination Sjælland.

“Vi mangler i den grad ferieboliger til udlejning. Selvom vi har 20 procent af landets sommerhuse på Sjælland, så er langt de fleste slet ikke udlejet men benyttes af ejerne selv. Vi er stærkt begejstret for, at der sker noget i Mullerup. Det er klart, at 62 ferieboliger ikke løser hele udfordringen, men det er en god start og kan måske danne skole. Jeg skal være den første til at stille mig op på en ølkasse og fortælle vidt og bredt om det, for netop at få det til at danne skole,” siger han.

Fakta om Mullerup Strand

Mullerup Strand er 62 attraktive ferieboliger i et og to plan med Mullerup Havn og Badehotellet Skipperkroen som nærmeste nabo. Bebyggelsen opføres i løbet af efteråret 2020 og vil være klar til indflytning før sommeren 2021. På feriehusenes fællesarealer etableres orangeri med sauna og et udendørs spabad.

Fakta om Mullerup Havn

Mullerup Havn ligger i positionen 55° 29′ 37″ N, 11° 10′ 27″ E. Den kan anløbes om dagen. Havnen i Musholm Bugten har plads til 90 lystbåde. Den blev grundlagt i 1837 og har gennem årene gennemgået omfattende renovering og fremtræder i dag som en moderne, privatejet havn, der både kan betjene bådejere og lystfiskere samt andre med tilknytning til vandet. Der er bl.a. el på broerne og vandslanger ved alle pladser. Slæbested og gæstebro. Bad og toilet til havnens lejere. På de grønne områder er der grillpladser.

Fakta om stranden

Mullerup Havn har en af Vestsjællands bedste strande, hvilket understreges af det blå flag, som viser, at det er trygt og godt at bade netop her. Selve stranden – som er på ca. 5 km – indbyder til en god lang gåtur i vandkanten. Den dejlige beliggenhed i Musholm Bugten med det klare vand og sandbund lokker også til en frisk tur i bølgerne og en gang solbadning i det hvide sand. Udsigten til Storebæltsbroen er også noget ganske særligt.

Fakta om Badehotel Skipperkroen

Badehotel Skipperkroen er i forbindelse med udviklingen udvendigt shinet op med Skagensgul farve, ligesom malermesteren også fremhæver bindingsværket i bygningen. Forskønnelsen er sket med respekt for områdets nuværende charmerende miljø og med øje for at skulle leve op til de krav, som stilles til et både hyggeligt, familievenligt og attraktivt ferieområde. Hotellet har fire stjerner, et fremragende køkken, hyggelige interiør og velindrettede værelser. Badehotel Skipperkroen har ofte spændende arrangementer på programmet hen over hele året. Se mere på www.skipperkroen.dk

Kontakt:

Anders Mayland, adm. direktør hos Maycon
Tlf: +45 38422385
E-mail: amo@maycon.dk

Susanne Lindø Grønbech
Grønbech PR og kommunikation
Tlf.: +45 40330555
E-mail: sl@groenbech.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/mullerup-strand—sjaellands-nye-go-to-destination?releaseId=13594991

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu