ANNONCE

PRM / Mundbind – kvalitet og sikkerhed skal være i orden

18. august 2020 11:05 | Af: Ritzau Info
 

Der er hjælp at hente for producenter af stofmundbind, der vil have styr på kvaliteten.

Pressemeddelelse fra Dansk Standard

Et mundbind er ikke bare et mundbind – kvalitet og sikkerhed skal være i orden. En ny fælles europæisk vejledning kan hjælpe producenter af stofmundbind med at sikre dette. Vejledningen kan hentes gratis på Dansk Standards hjemmeside.

Stofmundbind bliver mere og mere udbredte, men man kan ikke altid være sikker på, om de virker efter hensigten. Stofmundbind er nemlig ikke underlagt de samme standarder for sikkerhed og kvalitet som CE-mærkede engangsmasker, hvor beskyttelsesgraden er dokumenteret.

For at hjælpe producenter af stofmundbind stiller Dansk Standard derfor en fælles europæisk teknisk vejledning om ansigtsmasker til brug i det offentlige rum gratis til rådighed, der vejleder om minimumkrav, testmetoder og brug.

“Det, den tekniske vejledning for stofmundbind kan, er at give fælles retningslinjer for kvalitet og sikkerhed. Den er et godt værktøj for producenter i den akut opståede situation, hvor mange mennesker forventes at bruge mundbind og hvor vi kan risikere, at det kan være svært at få fat i CE-mærkede engangsmasker”, siger Jens Heiede, standardiseringsdirektør i Dansk Standard.

Han understreger samtidigt, at CE-mærkede engangsmundbind fortsat er det mest sikre valg, fordi effekten er dokumenteret.

Den tekniske vejledning for stofmundbind bygger på en fransk standard, hvor mundbind i længere tid har været en fast del af gadebilledet. Vejledningen kan hentes gratis på Dansk Standards hjemmeside og er desuden også ved at blive oversat til dansk.

Hent vejledningen for stofmundbind gratis her: https://webshop.ds.dk/da-dk/s%c3%b8gning/13-340-20-hovedbeskyttelsesudstyr/ds-cwa-175532020

Forbrugere, der vil vide mere om mundbind, anbefales at læse mere på myndighedernes hjemmesider.

Kontakt:

Til redaktionen: Yderligere oplysninger fås hos Lisa Olufson Klæsøe, presseansvarlig i Dansk Standard på mail: lio@ds.dk eller mobil: 27 12 93 69.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/mundbind—kvalitet-og-sikkerhed-skal-vaere-i-orden?releaseId=13598024

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu