ANNONCE

PRM / Nærheden skal tilbage i de danske landdistrikter

26. august 2020 08:49 | Af: Ritzau Info
 

Erhvervsminister Simon Kollerup åbner nu for ansøgninger om støtte til forsøgsprojekter i landdistrikterne og projekter på de små øer. Temaet for puljen er “nærheden tilbage”.

Pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet

Regeringen har en klar målsætning om at bringe nærheden tilbage til de danske landdistrikter. Beslutningerne skal tættere på borgerne, og lokalsamfund i hele landet skal understøttes.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

“I mange år har landdistrikterne og de mindre byer oplevet, at servicetilbud og beslutninger rykker væk fra landdistrikterne mod de større byer. Derfor prioriterer vi med Landdistriktspuljen i denne runde projekter, som kan styrke lokalsamfundene og bringe nærheden tilbage. Det kan fx projekter, som styrker kultur- og fritidsaktiviteter, afprøver nye organiseringsformer, finder nye modeller for dagligvarehandel eller alternative løsninger på fastholdelse af lokale servicetilbud.”

Med efterårets ansøgningsrunde til Landdistriktspuljen udbydes i alt 7,8 mio. kroner til projekter på de små øer og forsøgsprojekter i landdistrikterne:

  • 2,9 millioner kroner til projekter på de små øer.
  • 4,9 millioner kroner til forsøgsprojekter.

Midlerne til forsøgsprojekter målrettes i denne runde projekter, der kan bidrage til at bringe nærheden tilbage til landdistrikterne. Der er i denne runde ikke et tema for midlerne til projekter på de små øer.

Ansøgninger til Landdistriktspuljens efterårsrunde skal være Erhvervsstyrelsen i hænde inden 14. oktober kl. 12.00

Du finder ansøgningsskemaer og vejledninger på Erhvervsstyrelsens hjemmeside livogland.dk

Ansøgninger til Landdistriktspuljen bliver vurderet af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen, som består af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Har du spørgsmål om Landdistriktspuljen, kan du kontakte Erhvervsstyrelsen på tlf. 41 71 78 97 (alle hverdage kl. 10-12) eller på landdistrikts-pulje@erst.dk

Kontakt:

Camilla Weigel
Presserådgiver
Telefon: 91337097
Mail: cachwe@em.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/naerheden-skal-tilbage-i-de-danske-landdistrikter?releaseId=13598687

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu