ANNONCE

PRM / Næsten halvdelen vil arbejde mere hjemmefra efter coronatiden

5. maj 2020 09:30 | Af: Ritzau Info
 

En ny undersøgelse viser, at 46 procent af de danskere, hvis arbejdsplads midlertidigt er flyttet hjem, gerne vil arbejde mere hjemmefra i fremtiden. 85 procent trives med hjemmearbejdet under coronakrisen.

Pressemeddelelse fra If Skadeforsikring

Selvom ømheden i kroppen begynder at indfinde sig, og værdien af et hæve/sænke skrivebord og en god kontorstol for længst er gået op for danskerne, melder 85 pct. af de hjemmearbejdende, at de trives med det. Kun 4 pct. har fundet hjemmearbejde under coronakrisen decideret vanskeligt.

En ny undersøgelse viser, at 46 pct. af de danskere, hvis arbejdsplads er flyttet hjem under coronakrisen, gerne vil arbejde mere hjemmefra i fremtiden. Størst er interessen blandt mændene, hvor hele 52 pct. ønsker mere hjemmearbejde. For kvinderne er andelen 39 pct.

Den kønsmæssige forskel gør sig også gældende i forhold til, hvad vi savner i forbindelse med hjemmearbejde. Seks ud af ti kvinder svarer, at de savner kollegerne og dét at være i et fysisk arbejdsfællesskab, mens andelen for mændene er 48 pct.

Disse udfordringer oplever flest danskere ved hjemmearbejde:

Savner at møde kolleger og være i et fysisk arbejdsfællesskab

53 %

Arbejdstid og privattid flyder sammen

37 %

Øm i kroppen af dårligt bord/stol løsning

34 %

Har måtte lære nye måder at holde møder og kommunikere på

31 %

Manglet fysisk adgang til hjælpemidler (kontorartikler, mapper, bøger)

20 %

Praktiske udfordringer med fx internetforbindelse, computer eller software

17 %

Har ikke haft udfordringer

14 %

Flertallet arbejder fra stue eller køkken
Blandt 18-49-årige danskere har lidt over halvdelen arbejdet hjemmefra under coronakrisen. Det er samtidig en gruppe, hvor over halvdelen har hjemmeboende børn.

56 pct. af undersøgelsens deltagere oplyser i undersøgelsen, at de har indrettet deres hjemmearbejdsplads i et rum i boligen, der også bruges til andre ting, som stue, køkken eller soveværelse.

– Det sætter nogle krav til både omgivelserne og til ens egen koncentration, men derudover er der også nogle sikkerhedsmæssige udfordringer ved indretningen mange steder. Det kan være løse ledninger, legetøj på gulvet og for nogle måske også en tryghedssøgende hund. Alt sammen ting man kan falde i og over i arbejdstiden, siger Birgitte Ringbæk, kommunikationschef i forsikringsselskabet If.

Hjemmearbejde ikke uden risici
If forsikrer en række store arbejdspladser med bl.a. arbejdsskade-forsikring, og de har på denne baggrund valgt at supplere netop kundernes arbejdsskade-forsikring med en ulykkesforsikring, så dækningen matcher den måde virksomhedernes ansatte arbejder på under coronakrisen.

– Med de mange positive erfaringer, der har været for mange mennesker i forbindelse med hjemmearbejde – og samtidig en undersøgelse, der viser, at op mod halvdelen af de hjemmearbejdende i fremtiden ønsker mere hjemmearbejde, så er det noget vi vil vurdere om fremover skal være en fast del af vores forsikringstilbud til virksomheder, siger Birgitte Ringbæk.

Undersøgelsen af foretaget af analyseinstituttet Yougov for If Skadeforsikring i perioden 1.-12. april. Den baserer sig på 1.022 interview med danskere i alderen 18+ år.

Undersøgelsen viser samtidig, at Danmark er det land i Norden, hvor flest arbejder hjemmefra i denne tid.

Kontakt:

Kommunikationschef Birgitte Ringbæk tlf.: 3687 4183 / 6120 5009 email: birgitte.ringbaek@if.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/naesten-halvdelen-vil-arbejde-mere-hjemmefra-efter-coronatiden?releaseId=13592814

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu