ANNONCE

PRM / Nakskov Bymidtefond åbner op for ansøgninger til for-projekter

3. juni 2020 10:33 | Af: Ritzau Info
 

Ejer du et bevaringsværdigt eller fredet hus i Nakskov bymidte, som trænger til en kærlig hånd? Så er Nakskov Bymidtefond nu åben for ansøgninger til for-projekter.

Pressemeddelelse fra Lolland Kommune

Ejer du et bevaringsværdigt eller fredet hus i Nakskov bymidte, som trænger til en kærlig hånd? Så er Nakskov Bymidtefond nu åben for ansøgninger til for-projekter.

Ejere af bevaringsværdige og fredede ejendomme inden for bymidtefondens afgrænsning kan i første omgang søge støtte til et for-projekt udarbejdet af en arkitektfaglig rådgiver på op til 15.000 kr. I oktober 2020 åbnes der op for at søge støtte til selve renoveringen – og et gennemført for-projekt er en forudsætning for at søge om støtte til selve istandsættelsen. Her kan der til gengæld bevilliges op til 75 procent af den samlede renovering.

“Vi er lige nu i gang med at finde de arkitektrådgivere, som bygningsejerne kan vælge imellem, og de er klar til at udføre for-projekterne efter sommerferien. Når vi alligevel åbner op for ansøgninger allerede nu, så skyldes det flere forhold,” forklarer direktør Bjarne Hansen.

“For det første vil vi gerne gøre opmærksom på de muligheder, som bymidtefonden giver. For det andet håber vi, at det vil få ejerne til at overveje, om deres bygning har behov for en istandsættelse. Og så vil vi gerne indbyde til en indledende dialog om mulighederne for de enkelte bygninger.”

Nakskov Bymidtefond er en indsats under initiativet Nakskov 2030, der skal sende Nakskov godt ind i fremtiden. Bag initiativet står et partnerskab bestående af Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og Foreningen Realdania. Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk købstad for hele Lolland.

I første fase er det ejere af huse der ligger omkring Axeltorv, stræderne, Vejlegade, Havnegade, Nygade, Jernbanegade og Søndergade, der kan søge om støtte. På længere sigt vil området udvides til at omfatte hele middelalderbymidten. De to faser er indtegnet på det vedlagte kort.

Ansøgningsskemaet kan findes på www.Lolland.dk/nakskov2030. Hvis der er spørgsmål kan de stilles på mail til nakskov2030@lolland.dk.

Fakta om Nakskov 2030

Nakskov 2030 gennemføres i et partnerskab bestående af Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og Realdania.

Nakskov 2030 er et ambitiøst initiativ, der skal sende Nakskov godt ind i fremtiden. Målet er en langsigtet positiv udvikling i Nakskov, som skal være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk hovedby for hele Lolland. Initiativet bygger på grundige analyser og på udviklings- og investeringsplanen ‘Nakskov 2030’, som er vedtaget i Lolland Kommune i 2019.

Nakskov 2030 koncentrerer udviklingen tre steder: I bymidten, på havnen og omkring Hestehoved og fjorden. Her skal en række konkrete projekter tilsammen skabe bedre byrum og nye oplevelser med udgangspunkt i områdets særlige kvaliteter: Den historiske bymidte, den rå industrihavn og den trygge og rolige Nakskov Fjord.

Læs mere på hjemmesiden www.lolland.dk/Nakskov2030 og

www.facebook.dk/Nakskov2030

Kontakt:

Direktør, Lolland Kommune Bjarne Hansen tlf.: 20 16 09 02

Nakskov 2030-sekretariatet på mail: nakskov2030@lolland.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nakskov-bymidtefond-abner-op-for-ansogninger-til-for-projekter?releaseId=13594446

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu