ANNONCE

PRM / Navnenyt: Jørgen E. Olesen ansat som institutleder på Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet

27. februar 2020 10:30 | Af: Ritzau Info
 

Professor Jørgen E. Olesen er ansat som institutleder pr. 1. marts 2020.

Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Jørgen E. Olesen er en af Danmarks mest anerkendte klimaforskere. Han har gennem hele sin karriere været optaget af samspillet mellem landbrug og klima, og især hvordan klimaændringer håndteres.

Han startede sin karriere ved Statens Planteavlsforsøg i 1983, hvor han arbejdede med jordbrugsmeteorologi, og blev i 1991 leder af et tværfagligt projekt om vinterhvede. Dette gav ham en bred baggrund inden for forskning i klimaets betydning for planteavl. Siden har klimaforandringerne fyldt stadig mere i hans forskning og undervisning, og han er en af de mest anerkendte forskere inden for klima og landbrug i Europa og globalt. Han har bl.a. siddet med i FN’s Klimapanel, IPCC, og var derfor en del af det forskerhold, der i 2007 modtog Nobels Fredspris. Han er tidligere medlem af Klimakommissionen, Natur og Landbrugskommissionen og Etisk Råd, og nuværende medlem af flere rådgivende udvalg inden for forskning i landbrug, klima og bæredygtighed på både europæisk og dansk plan, herunder FACCE Scientific Advisory Board, Landbrug & Fødevarers advisory board samt regeringens Klimapartnerskab for landbrug og fødevarer.

Jørgen E. Olesen har været konstitueret institutleder på Institut for Agroøkologi siden september 2019. Han er nu ansat som institutleder i en åremålsansættelse på seks år.

Kontakt:

Professor Jørgen E. Olesen
Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet
Email: jeo@agro.au.dk
Tlf.: 4082 1659

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/navnenyt-jorgen-e-olesen-ansat-som-institutleder-pa-institut-for-agrookologi-aarhus-universitet?releaseId=13588946

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu