ANNONCE

PRM / Netto og WWF laver nye bæreposer af genanvendt plast

7. december 2018 05:01 | Af: Ritzau Info
 

Netto siger farvel til den lille, velkendte gule plastikpose. Nye genbrugsnet af 90% genanvendt plast overtager dens plads, så naturen spares for plastikaffald. De nye net er en del af Nettos ambitiøse plastikstrategi og samarbejde med WWF Verdensnaturfonden, der også tester pant på poser på Fyn og Bornholm.

Pressemeddelelse fra Salling Group

Imens plastik tager kvælertag på naturen, så tager Netto endnu et skridt i kampen mod unødvendig plastik sammen med WWF Verdensnaturfonden. Det sker samtidig med, at den danske regering netop er kommet med flere forslag til, hvordan vi løser vores store problemer med plastik.

Nu vinker dagligvarekæden nemlig farvel til de små, velkendte plastikposer, som har været en fast bestanddel i bybilledet gennem mange år. I stedet introducerer Netto og WWF et helt nyt genbrugsnet, der består af hele 90 % genbrugsplast.

Det sker i første omgang i de fynske og bornholmske butikker, hvor landets største dagligvarekæde allerede tester en pantordning på plastikposer.

– Intet af den plast, der anvendes i Netto, skal ende i naturen. Så enkelt kan det siges. Derfor skal vi have gode alternativer og benytte den rette type af plastik, så vi kan gøres vores til, at det ikke sker. Plastik er stadig et godt og slidstærkt materiale, men det skal bruges rigtigt – og genbruges rigtigt. Vi er derfor også rigtig glade for at kunne tilbyde vores nye genbrugsnet som et superstærkt alternativ, siger Michael Løve, direktør i Netto.

Det mere miljøvenlige indkøbsnet kommer til at ligge side om side med en anden ny Netto-plastikpose, der er lavet af 80 % genbrugsplast. Den ligner stadig den pose, de fleste kender som den store plastikpose med hank.

Målet er, at kunderne bruger poserne igen og igen, indtil de er udtjente og bliver returneret i butikken, hvor kunden så får udbetalt sin pant. Genbrugsnettet er større end plastikposen med hank og kan fragte de helt store indkøb hjem.

En genbrugspose kommer ikke alene
Mens genbrugsnettet introduceres på Fyn og Bornholm, udgår den lille plastikpose her. Den tynde kvalitet gør den ikke egnet til at blive brugt igen og igen, og derfor passer den heller ikke ind på Nettos hylder længere.

– Vi skal vinde kampen mod plastik. Det skylder vi vores natur og vilde dyr. Derfor har vi brug for, at alle bliver langt bedre til at genanvende plastik – og i det hele taget bruger mindre af det. Det nye genbrugsnet, som vi har lavet sammen med Netto, er en del af fremtiden. Genanvendt og skånsomt for naturen. Samtidigt har det en kvalitet, der gør, at det kan bruges igen og igen, siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, som hver dag arbejder for at fjerne plastik fra naturen.

Genbrugsnettet er et af mange initiativer, som Salling Group, der ejer Netto, har søsat sammen med WWF Verdensnaturfonden som led i en stor plastikindsats, der skal mindske mængden af plastik både i butikken og naturen. Hvert år bliver der produceret mere end 300 millioner tons plastik, og en stor del ender desværre efterfølgende i naturen til stor skade for vores i forvejen udsatte dyreliv. Derfor er engangsservice, sugerør og vatpinde også snart på vej ud af butikkerne, så kun den helt nødvendige plastik bliver på hylderne, ligesom al plastik i fremtiden vil blive genbrugt og genanvendt.

Pantposer på prøve
Pantordningen, som lige nu testes på Fyn og Bornholm, giver kunderne mulighed for at aflevere deres udtjente Netto-poser til butikken og få 2 kroner retur i pant. Vælger kunden ikke at pante sin pose, går pantoverskuddet til WWF Verdensnaturfonden.

Erfaringerne viser allerede, at pant på poser får folk til at bruge deres poser flere gange – og dermed spare naturen for plastik. Samtidig kommer der flere og flere poser retur til genanvendelse. Planen er fortsat, at pantordningen skal rulles ud i hele Danmark.

Kontakt:

Direktør i Netto, Michael Løve, træffes via Group Communication på 87 78 50 02

Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg, træffes via pressechef Cecilie Weinholt på tlf. 3176 1200 eller c.weinholt@wwf.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/netto-og-wwf-laver-nye-baereposer-af-genanvendt-plast?releaseId=13565049

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu