PRM / Nettos pant-poser kommer nu til Bornholm

4. juni 2018 07:30 | Af: Ritzau Info
 

Netto tester som den første danske dagligvarekæde pant på plastikposer. I juni udvides testen til også at omfatte Bornholm.

Pressemeddelelse fra Salling Group

Aflever din brugte plastikpose i Netto og få en krone retur. Sådan fungerer den nye pantordning, Netto har introduceret og tester på Fyn, og fra i dag, den 4. juni, udvides testen, så den også omfatter Bornholm.

I de fem bornholmske butikker kan kunder nu aflevere alle slags brugte plastikposer og få en hel krone retur for Nettos egen pose. Dermed medvirker de til, at poserne bliver genanvendt og i sidste ende ikke ender i naturen.

– Vi glæder os til at til at lancere pantordningen i vores fem butikker og ser frem til at få erfaringer fra både kunder og kolleger. Det bliver spændende at teste her på Bornholm, fortæller Marianne Kjøller, som er Nettos distriktschef på Bornholm.

Pant-poserne er en del af et partnerskab mellem WWF Verdensnaturfonden og Salling Group, der ejer Netto. Samarbejdet skal sikre, at plastik fra butikkerne ikke ender i naturen som affald. Og en lang række plast-initiativer skal medvirke til, at Salling Groups meget ambitiøse målsætninger bliver nået.

Sommerferie og Folkemøde

I de kommende måneder vil Bornholm ikke kun danne rammen for mange sommerferiegæster, men også et Folkemøde. Derfor er det gode muligheder for at teste pantordningen i et sommerferieområde med besøgende, som ikke nødvendigvis besøger en Netto-butik hver dag. Og samtidig også vise konceptet frem for alle Folkemøde-deltagerne.

– Handelsmønsteret i vores butikker er lidt atypisk henover sommeren, hvor vi har mange kunder, som ikke er bosiddende på Bornholm. Derfor har vi gode betingelser for at teste, om eksempelvis udenlandske gæster og sommerferiebesøgende kommer retur med poserne. Og vi vil selvfølgelig også gerne se, hvordan pantordningen helt generelt bliver modtaget, uddyber Marianne Kjøller.

På Folkemødet vil plast-problematikken også være et emne, Netto vil tage op. Både med en debat om emnet og aktivering ved Netto-butikken i Allinge. Og Marianne Kjøller pointerer, at introduktionen af pantordningen på Bornholm også passe godt ind i den ramme:

– Vi har sat en meget ambitiøs målsætning på plast-området på tværs af alle vores butikker, og det sætter vi fokus på til Folkemødet. Derfor vil vi selvfølgelig også gerne vise alle, hvordan pantordningen fungerer.

FAKTA: Pant på plastikposer

 • Netto indledte den 16. april en test af pant på specialdesignede plastikposer i alle de fynske Netto-butikker.
 • I testperioden betaler kunderne en pant på 50 øre for hver købt pose.
 • Netto tager imod alle slags plastikposer og sender dem til genanvendelse, men man får kun pant retur for Nettos egen pose.
 • Poserne kan returneres til kasseassistenten, hvorefter kunden får 1 kr. retur. Forskellen betales af Netto.
 • Poser, der bliver afleveret, bliver indsamlet og afleveret til genanvendelse.
 • Vælger man ikke at pante posen, går pantoverskuddet fra Netto til WWF Verdensnaturfonden, som Dansk Supermarked Group og Netto samarbejder med gennem et fælles partnerskab om plast.
 • Netto ser den nye pantordning som en investering, hvor udgifterne går til et godt formål – nemlig at mindske plastforurening.

FAKTA: Om Salling Group og WWF Verdensnaturfondens partnerskab

Salling Groups commitment:

 • Vi vil kæmpe for, at plastik fra vores varer, butikker og logistik ikke ender i naturen

Salling Groups ambition:

Vi vil:

 • Bruge mindre plast og andre emballagetyper
 • Sikre bedre genbrug af plastik
 • Give mere information og flere valgmuligheder til vores kunder omkring plastik og emballage generelt

Salling Groups målsætning:

 • Al plast brugt til transport af vores varer vil blive genbrugt eller genanvendt inden 2020
 • Al emballage på egne varemærker skal være 100% genanvendeligt inden 2023
 • Al engangsplastik udfases senest i løbet af 2021
 • Bevidst brug af mikroplastik i egne varer udfases

Kontakt:

Salling Group Group Communication tlf.: 8778 5002 email: press@sallinggroup.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nettos-pant-poser-kommer-nu-til-bornholm?releaseId=12973099

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu