PRM / Nordfyn har tillid til de lokale håndværkere

30. november 2018 13:02 | Af: Ritzau Info
 

Nordfyns borgmester Morten Andersen fortryder ikke, at kommunen for godt to år siden kom de mindre virksomheder i møde og hævede grænsen for, hvornår en virksomhed skal stille med en bankgaranti, når den skal arbejde for kommunen. Det er Dansk Byggeri Fyn og de lokale håndværkere glade for.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

Som en af de eneste kommuner i Danmark kræver Nordfyns Kommune nemlig først en garanti, hvis arbejdet er på mere end to millioner. Og det har fungeret til alles tilfredshed. Ikke én eneste gang har det været nødvendigt at få udløst garantien.

God dialog betaler sig

Emnet var oppe at vende på det seneste møde mellem borgmester Morten Andersen og Dansk Byggeri Fyn. Her var var begge parter enige om, at den gode dialog, som kommunen og de ansatte har med leverandørerne inden for byggeri og anlæg, er både positiv og konstruktiv.

– Den tillid, kommunen viser de private virksomheder er guld værd, og det belønner sig. Nordfyns Kommune får bedre priser, og både kommunen og virksomhederne slipper for besværet og administrationen med garantierne. Der er ingen tvivl om, at Nordfyns Kommune er en foregangskommune på det her område, siger formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen.

Små projekter udløser ingen garantier

Borgmester Morten Andersen er meget tilfreds med den måde, som tingene kører i dag.

– Som kommune skal vi naturligvis ikke løbe unødvendige risici, men vi kan bare konstatere, at det i forbindelse med de helt små projekter aldrig har været aktuelt at udløse de stillede arbejdsgarantier. Derfor tog vi beslutningen om at hæve grænsen til de to mio. kr., og det har vi ikke fortrudt på noget tidspunkt siden, siger borgmesteren.

I dag kræver næsten halvdelen af landets kommuner garantier fra virksomhederne, når de udfører arbejde på mere end en million kr. Men i 34 kommuner kræver man garantier ved opgaver, der har en værdi mellem en halv million og en million kr. Og 14 kommuner kræver, at virksomhederne stiller garantier ved opgaver med en værdi på mindre end en halv million.

Dansk Byggeri arbejder for, at grænsen sættes op til mindst én mio. kr. i alle kommuner.

Kontakt:

Formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen, mobil 2012 62 55
Borgmester Morten Andersen, Nordfyns Kommune, mobil 40 40 24 47
Kommunaldirektør Morten V. Pedersen, mobil 20 31 26 84

Hvis der er brug for et billede af borgmester Morten Andersen, kan det downloades her:
https://www.skyfish.com/p/nordfynskommune/499359

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nordfyn-har-tillid-til-de-lokale-handvaerkere?releaseId=13564882

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu