ANNONCE

PRM / Nordjysk kapitalforvalter udvider kapitalen med over 70% i årets 2 første måneder

5. marts 2020 14:46 | Af: Ritzau Info
 

Der er stor efterspørgsel efter at være del af Formue Nords unikke investeringsstrategi: med udgangen af februar afsluttes en succesfuld fundraising og samtidig opnås for 18. måned i træk et positiv afkast.

Pressemeddelelse fra Formue Nord A/S

Formue Nord Markedsneutral har i årets 2 første måneder haft åbent for ny kapital, hvilket har resulteret i, at de har udvidet kapitalen med over DKK 180 mio. og sagt pænt goddag til 54 nye investorer.

“Vi er meget stolte og ydmyge over den tillid, vores eksisterende og nye medinvestorer har udvist os. Det stiller fortsat store krav til vores forvaltningsevne”, fortæller administrerende direktør Thøger Dam Johansen.

Netop evnen til at forvalte folks penge, især i turbulente tider, er noget Formue Nord har haft stor succes med. Det har blandt andet affødt 2 prestigefyldte titler i London – bedste investeringsfond i Europa inden for deres specialisering og den bedste upcoming formueforvalter. Disse priser blev især givet for deres investeringer i det turbulente aktieår 2018.

“Vores succes måles ikke i titler, men det afkast vi leverer til vores medinvestorer. Når det så er sagt, er det et skulderklap, vi ikke takker nej til”, siger Thøger Dam Johansen, imens han viser priserne frem.

Alternative investeringer vinder frem

“Vi ser en stigning i antallet af investorer, som ønsker alternativer til deres aktier. Det kan være svært at finde investeringer, som bevæger sig uafhængigt, og netop dette er vores mål”, siger investeringsdirektør Rasmus Viggers og fortsætter “Vi har ikke haft en tabsgivende måned i de sen2este 18 måneder”

Risikospredning er en af de væsentlige årsager til, at folk investerer hos Formue Nord, og mange af kapitalforvalterens eksisterende investorer har udvidet deres investering løbende, når muligheden har været der.

“Vores typiske investorer tænker langsigtet og med risikostyring som deres vigtigst parameter samtidigt med, at afkast selvfølgelig også spiller ind. Vi er lykkedes med at levere gode afkast, som faktisk har oversteget forventningen på 5-10 % årligt. Vi afsluttede februar i +0,5%, og er oppe med 6% for året, imens verdenens aktiemarkeder er blodrøde”, siger Rasmus Viggers stolt.

Unik position i Norden

Investeringsstrategien går ud på at levere skræddersyede finansieringsløsninger til børsnoterede mikro-, small- og midcap virksomheder, primært i Norden.

“Vi kommer med attraktive finansieringsløsninger for vækstvirksomheder, for hvem det er omkostningstungt, og til tider svært, at skaffe kapital. Det gør, at vi er med til at skabe vækst i samfundet, og det er vi utrolig stolte af”, fortæller Rasmus Viggers, og fortsætter “Siden start har vi oplevet en stigende efterspørgsel på risikovillig kapital og derved mulige investeringer. Hvor vi tidligere skulle lede efter potentielle transaktioner, så kommer de i dag til os “.

Der er på nuværende tidspunkt lukket for nytegning i Formue Nord Markedsneutral, og Formue Nord ved ikke, hvornår fonden åbnes igen. “Vi skal sikre os, at vi kan få alt ny kapital ud og arbejde, således vi fortsat kan levere et højt risikojusteret afkast”, siger Rasmus Viggers afsluttende.

Kontakt:

Adm. Direktør I Formue Nord – Thøger Dam Johansen, telefon: 2680 4596, mail: tdj@formuenord.dk
Ansvarlig for udsendelsen. Analytiker – Mads K. Johansson, telefon: 2843 7729, mail: mkj@formuenord.dk
Investeringsdirektør I Formue Nord – Rasmus Viggers, telefon: 2855 3474, mail: rv@formuenord.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nordjysk-kapitalforvalter-udvider-kapitalen-med-over-70-i-arets-2-forste-maneder?releaseId=13589475

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu