PRM / Nordjysk virksomhed vinder anerkendt europæisk designpris

27. november 2018 16:26 | Af: Ritzau Info
 

Den danske virksomhed Marcus Pedersen triumferede ved DesignEuropa-prisuddelingen i Warszawa tidligere i dag. Virksomheden fra Nørresundby blev kåret som vinder i kategorien “små og nye virksomheder” med sit produkt Air.Go 2.0.

Pressemeddelelse fra Patent- og Varemærkestyrelsen

Air.Go 2.0 er en fuldautomatisk selvbetjeningsløsning til bagageindtjekning, som medvirker til at undgå kø ved indtjekningsskranker i lufthavne. Ifølge juryen kan produktets design “imødekomme brugernes behov og løse et problem”. Juryen understregede endvidere, hvordan designet lader sig indpasse i omgivelserne til gavn for slutbrugeren. Produktet anvendes i dag i nogle af de største internationale lufthavne i blandt andet Hamborg og Toronto, der tilsammen har flere end 21 millioner passagerer årligt.

“Det er en meget flot og fortjent anerkendelse af Marcus Pedersen og dansk design. Kreative kompetencer bygger bro mellem teknologi og adfærd, så brugeroplevelsen bliver stærkere, og det er noget, der i stigende grad er brug for. Derfor er det også afgørende, at flere benytter sig af designrettigheder, for det kan meget vel være et vigtigt middel til at opnå succes i og udenfor landets grænser, ” siger Torben Engholm Kristensen, juridisk specialkonsulent i Patent- og Varemærkestyrelsen.

Design og kreative erhverv udgør en af Danmarks styrkepositioner. De danske kreative erhverv har i dag 79.200 ansatte, omsætter for 248 mia. kr., og eksporten er steget fra 48 mia. kr. i 2009 til 92 mia. kr. i 2016. De kreative erhvervs andel af Danmarks samlede eksport er dermed steget til knap 8,5 pct. i 2016.

Der var i alt fire europæiske virksomheder nomineret i kategorien “små og nye virksomheder”. Foruden Marcus Pedersen var en tysk virksomhed nomineret, som med et system giver kvinder mulighed for selv at foretage en pålidelig, smertefri og effektiv brystundersøgelse derhjemme. Desuden var et cykelparkeringssystem og en bæredygtig filtstol nomineret i samme kategori. Der var ligeledes nomineret fire virksomheder i kategorien “Industri”.

Formanden for DesignEuropa-prisuddelingens jury, Luisa Bocchietto, udtalte:

“Vi havde fire enestående finalister i hver af vores to kategorier. Hver især udmærker disse finalister sig inden for kvalitet, dygtighed og markedspåvirkning. At vælge to vinderdesign på så højtydende et felt har været en svær – men også berigende – udfordring for vores jury.”

OM DESIGNEUROPA-PRISUDDELINGEN

DesignEuropa-prisuddelingen arrangeres af Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret (EUIPO) i samarbejde med det polske patentkontor (UPRP). Prisuddelingen er en anerkendelse af den fremragende indsats, der ydes inden for design og designstyring af indehavere af registrerede EF-design, hvad enten de er individuelle rettighedshavere eller små eller store virksomheder. Det registrerede EF-design er et fælles system for intellektuel ejendomsret, der er gyldigt i alle 28 EU-medlemsstater og forvaltes af EUIPO.


OM EUIPO

EUIPO, Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret, er et decentralt EU-agentur med hjemsted i Alicante, Spanien. Det varetager registreringen af EU-varemærker og registrerede EF-design, som sikrer beskyttelse af intellektuelle ejendomsrettigheder i alle EU’s 28 medlemsstater. Det samarbejder også med de nationale og regionale IP-kontorer i EU.


PRESSEKONTAKT Patent- og Varemærkestyrelsen

Tine Heide Thomsen

TIHT@dkpto.dk

+45 2076 9208

Kontakt:

Kommunikationschef Tine Heide Thomsen tlf.: 43 50 83 16 email: tiht@dkpro.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nordjysk-virksomhed-vinder-anerkendt-europaeisk-designpris?releaseId=13564710

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu