PRM / Nordsjællænderen Nels Petersen er ny næstformand i DGI

3. november 2018 16:31 | Af: Ritzau Info
 

Nels Petersen fra Hillerød blev valgt som DGI’s nye næstformand, da DGI holdt årsmøde lørdag den 3. november i Aarhus

Pressemeddelelse fra DGI

Det er en særligt idrætsglad nordsjællænder, der lørdag blev valgt som ny næstformand i DGI.

I fire år har Nels Petersen som hovedbestyrelsesmedlem i DGI været med til at sætte retningen i Danmarks breddeidrætsorganisation med 6.300 idrætsforeninger og 1,5 mio. medlemmer.

Og lørdag blev han så valgt som næstformand uden modkandidater. Han afløser den hidtidige næstformand Charlotte Bach Thomassen, der på årsmødet blev valgt som DGI’s nye formand.

Nels Petersen skal blandt andet arbejde med DGI’s nye initiativ, der skal sikre børn og unge lige adgang til foreningslivet og med DGI’s og DIF’s fælles vision, Bevæg dig for livet.

“Én af DGI’s vigtigste opgaver de kommende år er sammen med DIF at implementere den vigtige strategi i Bevæg dig For Livet-visionen, hvor det handler om at gøre halvdelen af befolkningen aktive i idrætsforeninger og 75 procent af befolkningen aktive i det hele taget. Det er ambitiøst, men muligt i tæt samarbejde med staten, kommunerne og andre interesseorganisationer,” siger Nels Petersen.

Landsstævnets mangfoldighed har høj prioritet

65-årige Nels Petersen er tidligere chefredaktør på Frederiksborg Amts Avis, kommunikationsdirektør hos Falck/Group4Falck og senere kommunikationsdirektør og executive vicepresident hos Nykredit. Erfaringer fra arbejdslivet bruger han nu i DGI’s indsats for at understøtte idrætsforeningerne med at få flere medlemmer, flere aktive og flere frivillige.

Nels Petersen var i mange år aktiv atletikudøver, træner og frivillig i foreningslivet og senere også i DGI på både amts- og landsplan. Efter en pause fra organisationsarbejdet vendte han tilbage til DGI i 2014.

Landsstævnet har en særlig plads i nordsjællænderens hjerte og til DGI Landsstævne i Svendborg i 2021 sidder han både i landsstævnebestyrelsen, er med i administrativ styregruppe og er politisk ansvarlig for blandt andet de store shows.

“I 2021 jeg vil bringe deltagerne tilbage som kernen i det store åbningsarrangement. De skal være med på stadion under hele åbningen, og så skal vi i åbningsshowet i langt højere grad vise DGI’s mangfoldighed end hidtil,” siger Nels Petersen.

Kontakt:

Nels Petersen, tlf. 20222272.
Majbritt Andersen, pressemedarbejder i DGI, tlf. 21294115.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nordsjaellaenderen-nels-petersen-er-ny-naestformand-i-dgi?releaseId=13563501

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu