ANNONCE

PRM / Novo Holdings udnævner Christoffer Søderberg til Head of Principal Investments

1. september 2020 13:00 | Af: Ritzau Info
 

Christoffer Søderberg vil som Head of Principal Investments få det overordnede ansvar for at eksekvere Principal Investments’ strategi. Han kommer til at stå i spidsen for et team på flere end 20 investorer, der skal forvalte og vækste den eksisterende investeringsportefølje på mere end 50 mia. kr. i førende life science-virksomheder i Europa og USA. I USA er der foretaget to ansættelser som det første skridt på vejen til at etablere Principal Investments på verdens største og vigtigste healthcare- og life science-marked.

Pressemeddelelse fra Novo Holdings

Den nye Head of Principal Investments i Novo Holdings er fundet inden for Principal Investments-teamets egne rækker. Valget er faldet på Christoffer Søderberg, der dermed forfremmes fra sin hidtidige stilling som Head of Principal Investments i Europa.

“Christoffer har været en meget vigtig del af Principal Investments-teamet, siden han kom til Novo Holdings i 2016. Han har med stor succes sat kursen for Principal Investments gennem de seneste år, udvist forbilledligt lederskab, en stærk investeringsmentalitet, og har leveret imponerende resultater. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet med Christoffer i gennemførelsen af vores strategi for at udbygge og styrke vores position som en internationalt førende life science-investor,” siger Kasim Kutay, CEO i Novo Holdings.

Principal Investments foretager store investeringer i førende og veletablerede life science-virksomheder og investerer i både private virksomheder (med kontrollerende ejerandel eller minoritetsejerandel) og i børsnoterede selskaber. Med sin tilgang kombinerer teamet dybtgående ekspertise og indsigt inden for life science med markedsledende transaktions- og eksekveringskompetencer samt fleksibilitet i relation til ejerskabets tidshorisont og struktur.

Et vigtigt led i eksekveringen af strategien er at etablere Principal Investments i USA med ansættelsen af to erfarne life science-investorer, Abhijeet Lele og Jon Levy, som Senior Partners fra den 1. september. De vil begge være baseret i Boston, og Abhijeet Lele er blevet udnævnt til Head of Principal Investments i USA (se vedhæftet: særskilt pressemeddelelse om disse to ansættelser).

“Jeg er utroligt glad for at få muligheden for at lede Principal Investments-teamet og ikke mindst være med til at accelerere vores udvikling ved at etablere en direkte tilstedeværelse i USA, verdens vigtigste healthcare- og life science-marked,” siger Christoffer Søderberg, Head of Principal Investments, Novo Holdings.

Principal Investments har foretaget investeringer i USA siden midten af 2016. Indtil nu har disse investeringer været eksekveret og forvaltet af det allerede etablerede set-up i Danmark.

“Over de seneste par år er Principal Investments-teamet og organisationen modnet og institutionaliseret, og vi føler, at det er det rigtig tidspunkt til at udvide vores geografiske tilstedeværelse og dermed styrke vores position yderligere inden for amerikanske life science- og healthcare-investeringer,” tilføjer Christoffer Søderberg.

Før han kom til Novo Holdings, var Christoffer Søderberg Senior Principal hos Boston Consulting Group (BCG), hvor han stod i spidsen for deres Private Equity and Principal Investors practice area i København. Før han kom til BCG, var han Global Head of Group Strategy og M&A hos Falck og CFO i Falck Assistance. Inden da arbejdede Christoffer som Director i Carnegie Investment Banking med fokus på buy- og sell-side M&A. Christoffer har en BSc i International Business og en MSc in Finance and Accounting fra Copenhagen Business School.

Abhijeet Lele har mere end 20 års erfaring inden for investeringer i life science, senest fra en stilling som US Head of Healthcare i Temasek med base i New York. Jon Levy kommer til Novo Holdings med mere end 10 års erfaring inden for life science private equity/buyout, samt en række år som investment banker. Han har senest været Managing Director i Healthcare-teamet i det globale, private equity-firma CVC Capital Partners også baseret i New York.

Ultimo 2019 bestod Principal Investments’ portefølje af 12 virksomheder. Tre af disse virksomheder (ERT, WCG og Inogen) har hovedkvarter i USA, mens otte andre (Chr. Hansen, ConvaTec, Envirotainer, Evotec, Orexo, Sonion, SYNLAB og Xellia Pharmaceuticals) har hovedkvarter i Europa. I april i år solgte Novo Holdings sin ejerandel i Symphogen.

Kontakt:

Anders Rosendahl, pressemedarbejder, tlf.: 4048 3766, aro@novo.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/novo-holdings-udnaevner-christoffer-soderberg-til-head-of-principal-investments?releaseId=13599025

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu