ANNONCE

PRM / Nu bliver det nemmere for industrien at finde AMU-kurser inden for bæredygtighed

19. november 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

En ny indgang på kursusportalen amukurs.dk skal gøre det nemmere for industriens virksomheder og medarbejdere at finde kurser, der styrker kompetencerne inden for bæredygtighed.

Pressemeddelelse fra Industriens Uddannelser

Indgangen supplerer de øvrige indgange på amukurs.dk, som gør det nemt at finde AMU-kurser inden for bestemte brancher og kompetenceområder.

– Der findes en lang række AMU-kurser, som på forskellig vis styrker virksomhedernes arbejde med bæredygtighed. Det kan fx være inden for bæredygtige teknologier eller forsvarlig håndtering af materialer i produktionen. Nu bliver det endnu nemmere for brugerne at finde netop disse kurser og få overblik over mulighederne, siger Lone Folmer Berthelsen, næstformand i Metalindustriens Uddannelsesudvalg og underdirektør i DI.

Den nye indgang om bæredygtighed viser kurser til et bredt udsnit af industrien. Der er fx kurser om konkrete bæredygtige teknologier, og om hvordan man overholder miljøkrav. Under indgangen findes også kurser, hvor man kan blive dygtigere til at arbejde med genanvendelse samt optimering af produktion og drift.

– En virksomheds arbejde med bæredygtighed – uanset branche – afhænger af medarbejdernes kompetencer på området. Det er vigtigt, at de bliver klædt på til at kunne agere bæredygtigt i deres daglige arbejde, lyder det fra Pia Maul Andersen, næstformand for Industriens Fællesudvalg og 3F Industri.

Og netop vigtigheden af kompetenceudviklingen i virksomhederne ligger også Dansk Metal på sinde.

– Faglærte er en del af den grønne omstilling. Med AMU-kurser kan faglærte styrke deres kompetence inden for bæredygtighed yderligere. Det er vigtigt, at vi gør det tydeligt, hvad AMU kan tilbyde inden for dette område, siger Kasper Palm, formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og forbundssekretær i Dansk Metal.

Kontakt:

Kommunikationschef Thea Wanning tlf.: 51600075 email: twa@iu.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nu-bliver-det-nemmere-for-industrien-at-finde-amu-kurser-inden-for-baeredygtighed?releaseId=13604608

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu