ANNONCE

PRM / Nu kan kommuner og a-kasser søge om penge til uddannelsesambassadører

3. oktober 2020 09:24 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

I juni blev regeringen og et bredt flertal i Folketinget enige om at give ufaglærte ledige bedre muligheder for at få en faglært uddannelse og dermed kompetencer, som virksomhederne efterspørger.

For at hjælpe kommuner og a-kasser i gang med den opgave kan de nu søge om penge til at ansætte såkaldte uddannelsesambassadører, som bl.a. skal vejlede og motivere de ledige til at komme i gang med en uddannelse, herunder hjælpe dem med at finde praktikpladser som voksenlærlinge.

Samtidig kan både kommuner, a-kasser og virksomheder – såfremt de samarbejder med en faglig organisation – søge om penge til at ansætte en læse-, skrive- og regneambassadør, der kan hjælpe medarbejdere eller ledige med at styrke deres basale kompetencer.

Tilsammen er der afsat godt 45 mio. kroner i alt til de to puljer, heraf ca. 30 mio. kroner til uddannelsesambassadører og ca. 15 mio. kroner til læse- skrive- og regneambassadører.

Et andet centralt element i den politiske aftale var at sikre ufaglærte dagpengemodtagere over 30 år ret til at tage en faglært uddannelse på 110 procent. Det trådte i kraft 1. august.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

– Det er vigtigt, at ufaglærte – både ledige og folk i job – får bedre muligheder for at opkvalificere sig indenfor områder, som virksomhederne efterspørger. Vi ved, at det er dem med mindst uddannelse, der bliver hårdest ramt i krisetider, og vi ved også, at økonomien ofte er en barriere for, at de kommer i gang. Nu får de så også en dedikeret medarbejder i jobcentret eller a-kassen til at vejlede dem om uddannelse, ligesom vi sætter ind overfor folk, der har brug for at styrke deres basale kompetencer. Det gør vi for både deres og virksomhedernes skyld.

Kontakt:

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nu-kan-kommuner-og-a-kasser-soge-om-penge-til-uddannelsesambassadorer?releaseId=13601289

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu