ANNONCE

PRM / Nu køber Kina robotter fra Danmark til at bekæmpe coronavirus 

19. februar 2020 12:42 | Af: Ritzau Info
 

Som et nyt og kraftfuldt våben mod spredningen af corona-virussen vælger kinesiske hospitaler nu unik dansk robotteknologi fra UVD Robots. Ved en ceremoni i Odense tidligere i dag underskrev Sunay Healthcare Supply en aftale om leverance af den prisbelønnede danske robot til hospitaler i Kina. Med ultraviolet lys kan den danske robot ubemandet desinficere og dræbe virus og bakterier. Dermed kan den danske opfindelse bidrage effektivt til at begrænse spredningen af coronavirus, uden at udsætte hospitalspersonale for smittefare. 

Pressemeddelelse fra Grouleff Communications

Selvkørende danske desinfektionsrobotter bliver nu sendt afsted til en række hospitaler i Kina for at hjælpe med at bekæmpe coronavirus, også kaldet COVID-19. Det sker efter, at Sunay Healthcare Supply i dag underskrev en aftale med den danske virksomhed UVD Robots i Odense, som nu sætter ekstra mandskab ind i produktionen af desinfektionsrobotter. De første robotter er allerede afsendt i denne uge og i de efterfølgende uger afsendes flere større partier robotter med luftfragt for hurtigst muligt at blive indsat i kampen mod Coronavirus.

“I Sunay Healthcare Supply leverer vi i forvejen velfærdsteknologi og medicoudstyr til det kinesiske marked, og med denne aftale glædes vi over, at vi via vores samarbejdspartnere i Kina kan sikre, at desinfektionsrobotter hjælper professionelle og patienter i samtlige provinser i Kina. Mere end 2.000 kinesiske hospitaler har nu mulighed for at sikre sig effektiv desinfektion” siger adm. direktør i Sunay Healthcare Supply, Su Yan.

UVD Robots har i forvejen leveret sine selvkørende desinfektionsrobotter til især hospitaler i Asien, såvel som til sundhedssektoren i Europa og USA. Desinfektionsrobotterne fra UVD Robots er på markedet i over 40 lande. Opfindelsen øger sikkerheden for både personale, patienter og pårørende ved at reducere risikoen for kontakt med bakterier, vira og andre skadelige mikroorganismer.

UVD-robotten kan fjerne stort set alle luftbårne vira og bakterier på overfladerne i et lokale. I 2019 blevet UVD robotten således også kåret med robotindustriens “Oscar” – IERA Award.

Dansk teknologi screenet som suverænt bedst

“Vi har screenet verdensmarkedet for de bedste teknologier til at bekæmpe coronavirussen, og vi finder at den danske UVD-robot er de andre teknologier overlegen. Vi er glade for på meget kort tid at have indgået en forhandleraftale om enerettigheder til at levere UVD-robotterne i Kina. Begge parter har arbejdet intenst på at få igangsat leverancer af robotter til kinesiske hospitaler,” siger adm. direktør i Sunay Healthcare Supply, Su Yan.

“Vi er glade for via vores teknologi at kunne hjælpe til med at bekæmpe spredningen af virus i Kina. Vores innovative teknologi kommer jo virkelig til sin ret i alvorlige situationer som disse, hvor verdenssundheden er truet” siger adm. direktør i UVD Robots, Per Juul Nielsen.

Her i Danmark kører der blandt andet UVD-robotter rundt på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa i hospitalets akutmodtagelse. På Odense Universitetshospital desinficerer UVD-robotterne luften og overfladerne på Hæmatologisk afdeling.

“Det er en afdeling med patienter med meget dårligt immunforsvar, hvorfor det er vigtigt at fjerne risikoen for virus og bakterier. Det gør vores robotter fuldstændigt,” siger Per Juul Nielsen.

Robot Venture Factory

UVD Robots er et porteføljeselskab i Blue Ocean Robotics, som udvikler en bred palette af servicerobotter.

“Udviklingen af UVD robotten startede tilbage i 2014, hvor en gruppe danske hospitaler efterspurgte en langt mere effektiv måde at nedbringe infektionsraterne på hospitalerne. Det frugtbare samarbejde mellem bakteriologer, virologer og sygehuspersonale fra hospitalerne, og robot-udviklere, designere, ingeniører, investorer og forretningsfolk fra Blue Ocean Robotics førte frem til en tidlig markedsintroduktion i 2018, hvor de første UVD robotter så dagens lys. Det er en enorm stor tilfredsstillelse for vores medarbejdere, ledelse og ejerkreds, at vores UVD-robot nu for alvor viser sit værd ved at bidrage til at løse et af tidens største problemer, nemlig at hindre smittespredning af bakterier og virus, herunder også aktuelt coronavirus. Vi glæder os over, at vores UVD-robot redder menneskeliv hver dag ude på hospitalerne”, udtaler Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics, Bestyrelsesformand i UVD Robots.

Om UVD Robots

UVD Robots er et dansk firma, der blev grundlagt i Odense, Danmark efter et vellykket udviklingsprojekt mellem Odense Universitetshospital og Blue Ocean Robotics, der skabte den unikke UV-desinfektionsrobot. Vores UVD-robotter leverer effektive og automatiserede desinfektionsløsninger til hospitaler og life science-kunder. Anvendelse af UVD-robotter på hospitaler i patient- og operationsstuer redder patienternes liv ved at reducere hospitalserhvervede infektioner (HAI) og driftsomkostninger for hospitalerne.

Om Blue Ocean Robotics: Prisbelønnet Robot Venture Factory

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger professionelle servicerobotter primært inden for sundhed, hospitality, byggeri og landbrug. Porteføljen af robotter inkluderer bl.a. Beam Robots, en mobil telepresence robot til kommunikation, social inklusion og CO2 klimaforbedringer; UVD Robots, en mobil robot til desinfektion af patientstuer; PTR Robots, en mobil robot til forflytning- og genoptræning af patienter, mfl. Virksomheden udvikler robotterne fra problem, ide og design over udvikling, kommercialisering og frem til scale-up, og hvert robot brand etableres i eget datter-/ventureselskab. Dermed er Blue Ocean Robotics den første i verden af sin slags – en “Robot Venture Factory”. Blue Ocean Robotics har blandt andet vundet en af robotbranchens største internationale priser, IERA Award 2019.

Kontakt:

Per Juul Nielsen, CEO at UVD Robots
Email: pjn@uvd-robots.com
Phone: +45 40 37 21 50

Camilla Harkjær Frederiksen, PA, Sales and Marketing at UVD Robots
Email: cf@uvd-robots.com
Phone: +45 31 24 90 32

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nu-kober-kina-robotter-fra-danmark-til-at-bekaempe-coronavirus-?releaseId=13588377

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu