ANNONCE

PRM / Nu kommer Nettos pantposer til Odense N

12. april 2018 08:01 | Af: Ritzau Info
 

Fra mandag den 16. april kan du få pant på din Netto-pose i din lokale Netto på Fuglsang 2 i Odense N. Netto indfører i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden pant på plastikposer, som vil starte her på Fyn. Formålet med samarbejdet er at fjerne plastik fra naturen. Nettos butikschef i Odense N glæder sig til at være blandt de første butikker i Danmark og til at komme i gang med at holde plast ude af naturen og gadebilledet.

Pressemeddelelse fra Netto

Odense N, den 12. april 2018 – Når man fremover køber ind i Netto på Fuglsang 2, bliver man tilbudt en plastikpose med pant. Dermed kommer de lokale odenseaner forrest i kampen mod uønsket plastik i naturen. Folk i Odense N vil fremover betale 50 øre ekstra for deres plastikposer i Netto, men når de kommer retur med dem i butikken, vil Netto give 1 krone tilbage. Netto betaler differencen, og overskuddet fra de poser, der ikke returneres, går til WWF Verdensnaturfonden, der hver dag kæmper aktivt imod plastik i naturen – både i Danmark og resten af verden.

Joan Overgaard Goldek, der er butikschef i Netto-butikken på Fuglsang 2, er glad for at være med til at mindske antallet af plastikposer i naturen: “Hvis vi formår at fjerne bare én plastikpose her i Odense, så betyder det, at den ikke kommer til at havne i vandet og derfra drive videre ud i det store hav, hvor den skader naturlivet. Pantposerne vil forhåbentligt ikke bare få folk til at aflevere deres poser, men også få folk til at tænke sig om, når de handler ind eller bruger plast i deres hverdag,” siger Joan Overgaard Goldek.

Nettos og WWF Verdensnaturfondens samarbejde er er første del af en længere rejse, der både skal eliminere al unødvendig plastik fra Nettos butikker og fjerne den livsfarlige plastik fra naturen. Fra d. 16. april indfører alle Netto-butikkerne på Fyn derfor pant på plastikposerne i håbet om, at forbrugere vil levere poserne tilbage til genanvendelse i Netto, så de ikke risikerer at ende i naturen eller på forbrændingen.

“Plastik kvæler naturen og de vilde dyr. Omfanget er desværre enormt, så der er ingen tid at spilde. Derfor er jeg glad for, at vi nu starter Danmarks mest ambitiøse samarbejde om at fjerne plastik i naturen sammen med Netto og Dansk Supermarked Group. Med panten på plastikposerne er danskerne med til at løse verdens plastikproblemer – fra kassen i Netto til verdens sårbare natur”, siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, om initiativet, der er det første spadestik i et ambitiøst og nødvendigt projekt.

Et globalt problem med lokale løsninger

Hvert år produceres mere end 300 mio. tons plastik i verden, og en alt for stor del af det ender i naturen, hvor det har fatale konsekvenser for verdens sårbare natur og vilde dyreliv. Plastik er et problem i hele verden, men selvom Danmark er et lille land, kan vi skabe store forandringer. Med det nye samarbejde bliver Netto og WWF Verdensnaturfonden førende inden for nye, bæredygtige plastløsninger herhjemme og globalt. Ud over pantordningen vil parterne også finde nye og mere bæredygtige plastmaterialer, udfase engangsplastik som for eksempel plastikbestik, gøre plast-emballage, der forlænger madens holdbarhed, mere bæredygtig og genanvende al den plastik, der beskytter varerne under transport.

Den overskydende pant fra poserne går til WWF Verdensnaturfondens arbejde med at fjerne plastik fra naturen og sikre, at meget mindre plastik fremover belaster vores klode. Pantposerne introduceres i første omgang på Fyn. Hvis ordningen virker, er det ambitionen at udbrede konceptet til samtlige Nettos 800 butikker i Danmark, Sverige, Polen og Tyskland.

FAKTA: Pant på plastikposer

  • Netto tester fra den 16. april pant på specialdesignede plastikposer. Det sker i alle de fynske Netto-butikker.
  • I testperioden vil kunderne betale en pant på 50 øre for hver købt pose.
  • Poserne kan returneres til kasseassistenten, hvorefter kunden får 1 kr. retur. Forskellen betales af Netto.
  • Poser der bliver afleveret, vil blive indsamlet og afleveret til genanvendelse.
  • Vælger man ikke at pante posen, vil pantoverskuddet gå fra Netto til WWF Verdensnaturfonden, som Dansk Supermarked Group og Netto samarbejder med gennem et fælles partnerskab om plast.
  • Netto ser den nye pantordning som en investering, hvor udgifterne går til et godt formål – nemlig at mindske plastforurening.
  • Overskydende pant fra samarbejdet vil blandt andet blive brugt til at fjerne plastik fra naturen i Danmark og udlandet samt at sætte mere fokus på at finde nye bæredygtige plastløsninger.

Kontakt:

Bo Øksnebjerg, generaldirektør WWF Verdensnaturfonden, træffes via pressechef Cecilie Weinholt på +45 3176 1200 eller c.weinholt@wwf.dk

Brian Seemann Broe, landedirektør Netto, via Dansk Supermarked Groups pressetjeneste Halo. agency på tlf. +45 2892 6494

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nu-kommer-nettos-pantposer-til-odense-n?releaseId=12636355

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu