ANNONCE

PRM / Nu skal der styr på smitten i Hjørring Kommune

6. oktober 2020 13:40 | Af: Ritzau Info
 

Smittetallet har været markant stigende i Hjørring Kommune de seneste dage. Situationen er alvorlig og kalder på, at alle nu gør en ekstra indsats for at knække kurven.

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

De seneste tal viser, at smitten findes overalt i kommunen og i alle aldersgrupper. Derfor opfordrer Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt nu alle kommunens borgere til at tage ansvaret på sig:

“Tallene viser, at smitten ikke kun cirkulerer i socialt eller geografisk afgrænsede områder. Den spreder sig bredt i vores lokalsamfund, og vi er nødt til at gøre en ekstra indsats nu, hvis situationen ikke skal komme ud af kontrol. Jeg vil indtrængende bede alle om at følge de officielle råd omkring afstand og håndhygiejne, for kun ved fælles hjælp kan vi få styr på smitten”, siger Arne Boelt.

Opfordringer til alle borgere i Hjørring Kommune:

  • Følg de officielle råd omkring afstand og håndhygiejne
  • Begræns i videst muligt omfang alle arrangementer, private såvel som offentlige, for eksempel konferencer, private fester og sammenkomster.
  • Undgå, at flere fra samme husstand går på indkøb i samme forretning.
  • Oplever man de mindste symptomer på COVID-19 – kontakt egen læge hurtigst muligt pr. telefon.
  • Foreninger, idrætsklubber, frivillige og kulturelle mødesteder kan gøre en forskel ved at være ekstra opmærksomme og overveje, hvilke arrangementer, de gennemfører.

Ekstra tiltag iværksættes nu

Kommunen iværksætter en række tiltag, som skal begrænse smitten.

På Sundheds-, Ældre- og Handicapområdet betyder det at:

  • Aktiviteterne i de Frivillige Huse indstilles.
  • Selvtræneraktiviteter indstilles.
  • Påbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed om besøgsrestriktioner på ældrecentre og botilbud for særligt udsatte borgere opretholdes indtil videre, og så længe smittetrykket ligger på et højt niveau.

På Børne-, Fritids- og Uddannelsesområdet betyder det at:

  • Institutioner udelukkende anvendes af faste brugere (børn, elever, foreninger), hvilket betyder at forældremøder, forældresamtaler med videre enten afholdes virtuelt eller udskydes.
  • Kommunalt arrangerede klubaktiviteter lukkes ned

Derudover forlænger kommunen de allerede iværksatte tiltag foreløbig frem til udgangen af oktober. Alle medarbejdere opfordres til så vidt muligt at afholde møder via Teams eller telefonisk. Samtidig arbejder de ansatte hjemmefra i den udstrækning det er muligt. Byråds- og udvalgsmøder afholdes så vidt muligt virtuelt.

Tiltagene har ikke en betydning for de borgere, der her og nu modtager hjælp, støtte og andre kommunale ydelser.

Alle tiltag gælder så længe smittetallet er højt, men genovervejes ved udgangen af oktober.

Kontakt:

Borgmester Arne Boelt, tlf. 41 22 30 69
Kommunaldirektør Tommy Christiansen, tlf. 41 22 30 12
Direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen Leif Serup, tlf. 41 22 30 15
Direktør for Børne- og Undervisningsforvaltningen Jesper Carlsen, tlf. 30 46 03 37

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nu-skal-der-styr-pa-smitten-i-hjorring-kommune?releaseId=13601396

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu