ANNONCE

PRM / Nu skal der styr på smitten i Hjørring Kommune

6. oktober 2020 13:40 | Af: Ritzau Info
 

Smittetallet har været markant stigende i Hjørring Kommune de seneste dage. Situationen er alvorlig og kalder på, at alle nu gør en ekstra indsats for at knække kurven.

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

De seneste tal viser, at smitten findes overalt i kommunen og i alle aldersgrupper. Derfor opfordrer Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt nu alle kommunens borgere til at tage ansvaret på sig:

“Tallene viser, at smitten ikke kun cirkulerer i socialt eller geografisk afgrænsede områder. Den spreder sig bredt i vores lokalsamfund, og vi er nødt til at gøre en ekstra indsats nu, hvis situationen ikke skal komme ud af kontrol. Jeg vil indtrængende bede alle om at følge de officielle råd omkring afstand og håndhygiejne, for kun ved fælles hjælp kan vi få styr på smitten”, siger Arne Boelt.

Opfordringer til alle borgere i Hjørring Kommune:

  • Følg de officielle råd omkring afstand og håndhygiejne
  • Begræns i videst muligt omfang alle arrangementer, private såvel som offentlige, for eksempel konferencer, private fester og sammenkomster.
  • Undgå, at flere fra samme husstand går på indkøb i samme forretning.
  • Oplever man de mindste symptomer på COVID-19 – kontakt egen læge hurtigst muligt pr. telefon.
  • Foreninger, idrætsklubber, frivillige og kulturelle mødesteder kan gøre en forskel ved at være ekstra opmærksomme og overveje, hvilke arrangementer, de gennemfører.

Ekstra tiltag iværksættes nu

Kommunen iværksætter en række tiltag, som skal begrænse smitten.

På Sundheds-, Ældre- og Handicapområdet betyder det at:

  • Aktiviteterne i de Frivillige Huse indstilles.
  • Selvtræneraktiviteter indstilles.
  • Påbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed om besøgsrestriktioner på ældrecentre og botilbud for særligt udsatte borgere opretholdes indtil videre, og så længe smittetrykket ligger på et højt niveau.

På Børne-, Fritids- og Uddannelsesområdet betyder det at:

  • Institutioner udelukkende anvendes af faste brugere (børn, elever, foreninger), hvilket betyder at forældremøder, forældresamtaler med videre enten afholdes virtuelt eller udskydes.
  • Kommunalt arrangerede klubaktiviteter lukkes ned

Derudover forlænger kommunen de allerede iværksatte tiltag foreløbig frem til udgangen af oktober. Alle medarbejdere opfordres til så vidt muligt at afholde møder via Teams eller telefonisk. Samtidig arbejder de ansatte hjemmefra i den udstrækning det er muligt. Byråds- og udvalgsmøder afholdes så vidt muligt virtuelt.

Tiltagene har ikke en betydning for de borgere, der her og nu modtager hjælp, støtte og andre kommunale ydelser.

Alle tiltag gælder så længe smittetallet er højt, men genovervejes ved udgangen af oktober.

Kontakt:

Borgmester Arne Boelt, tlf. 41 22 30 69
Kommunaldirektør Tommy Christiansen, tlf. 41 22 30 12
Direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen Leif Serup, tlf. 41 22 30 15
Direktør for Børne- og Undervisningsforvaltningen Jesper Carlsen, tlf. 30 46 03 37

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nu-skal-der-styr-pa-smitten-i-hjorring-kommune?releaseId=13601396

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu