ANNONCE

PRM / Nu starter byggeriet af Lidls nye hovedkontor i Aarhus

27. oktober 2020 04:00 | Af: Ritzau Info
 

Første spadestik til Lidls nye, danske hovedkontor på Godsbanen blev taget mandag d. 26. oktober 2020. Til at stå for det mere end 13.500 m2 store byggeri med grønne løsninger i fokus er valget faldet på Aarhus-entreprenøren Per Aarsleff A/S. Investeringen i det nye, danske domicil forventes at løbe op i flere hundrede millioner kroner.

Pressemeddelelse fra Lidl Danmark

Hos Lidl glæder man sig lidt ud over det sædvanlige til, at kalenderen siger 2023. Her er det nemlig planen, at omkring 300 af dagligvarekædens administrative medarbejdere rykker ind i deres nye hovedkontor, med mere end 13.500 m2 kontorareal, på Godsbanen i den nye Aarhus K-bydel.

Der er netop indgået kontrakt med den lokale, Aarhus-baserede entreprenør Per Aarsleff A/S. Det betyder, at selve byggeriet starter de næste uger. Med det første spadestik følger en omkring to år lang byggeproces, der skal munde ud i et moderne og bæredygtigt byggeri. Derudover er der lagt vægt på samspillet mellem historikken på de tidligere godsbanearealer og de kommende naboer, blandt andre Institut for X, Arkitektskolen og Godsbanen. Hertil bygger Lidl, i stueplan, en butik med ca. 1.200 m2 salgsareal. Byggeriet forventes at løbe op i en investering på et trecifret millionbeløb.

Den røde tråd i byggeriet er grøn

Hele byggeriet får den såkaldte DGNB-standard, som minimum med en guld-certificering, men der stræbes efter mere. Certificeringen kommer, med sit 360 graders-blik på bæredygtighed, til at betyde, at der vil blive implementeret løsninger med fokus på et lavt energiforbrug, lysstyring, regnvandshåndtering, miljørigtig affaldshåndtering m.m. i det nye hovedkontor.

“Det er kæmpestort, at vi nu endelig kan komme i gang med at bygge. Byggeriet af vores nye hovedkontor i Aarhus er en vigtig milepæl for os i den ekspansionsrejse, vi er på, hvor vi udvider med både medarbejdere og butikker hvert eneste år her i Danmark. Og så glæder vi os helt vildt til at blive en del af Aarhus og være med til at forme den nye Aarhus K-bydel. Selvfølgelig sammen med vores kommende naboer. Jeg vil i den forbindelse også gerne rette en stor tak mod Aarhus Kommune for deres indsats og det gode samarbejde,” siger Dirk Fust, adm. direktør i Lidl Danmark.

Det er Per Aarsleff A/S, som har vundet totalentreprisen på byggeriet. Her ser man frem til at få maskiner i jorden: “Det er lidt af et prestigeprojekt for os, og der er mange spændende byggetekniske udfordringer forbundet med byggeriet – især fordi det skal bygges efter de fremmeste standarder indenfor bæredygtighed. Det har vi specialiseret os i, og jeg er sikker på, at det bliver et byggeri, mange kommer til at kigge mod i fremtiden,” siger Ulrik Therkilsen, afdelingsdirektør for Region Vest hos Per Aarsleff A/S.

Mads T. Nielsen, udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl fortæller: “Vi føler os i trygge hænder hos de kompetente folk fra Per Aarsleff A/S, som vi har haft et langt og konstruktivt forhandlingsforløb med. De har en stor og solid erfaring. Eksempelvis med at arbejde under terræn, hvor der er store miljøhensyn at tage.”

Han fortsætter: “Vi glæder os meget til at komme rigtigt i gang. En stor tak til vores arkitekt, Link Arkitektur A/S, som har været utrolig fleksible og kreative i forhold til vores ønsker om at tilpasse os byens rum og bydelens historie. Nu glæder vi os til at se de smukke tegninger blive til virkelighed og en del af Aarhus K”.

Det samlede Lidl-byggeri kommer tæt på 20.000 m2. Udover byggeriet af hovedkontoret, hvor der er butik i stueplan, kommer Lidl desuden til at opføre et parkeringshus for Aarhus Kommune med i alt ca. 360 pladser.

Rejsegildet for det nye Lidl-hovedkontor forventes at stå i andet kvartal af 2022, og første arbejdsdag samt åbning af Lidl-butikken i byggeriets stueplan forventes i midten af 2023.

Kontakt:

Kommunikationschef Morten Vestberg tlf.: +45 5215 9259 email: morten.vestberg@lidl.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nu-starter-byggeriet-af-lidls-nye-hovedkontor-i-aarhus?releaseId=13603121

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Sponsoreret Artikel
 

Der har været et klart fravalg af farver, som vi i dag ser en respons på. Det største hit lige nu er nemlig at få farverne tilbage i hjemmet.

Væk er det kedelige og hvide, og fremme er farverne, men du behøver ikke at blive skræmt.

Det er smukt, frisk og unikt, uden at være kaotisk men i stedet modig – du skal bare vælge de rette farver og elementer. Det giver vi en guide med tips og tricks til her.

Her er de rette farver

Spørger du de danske eksperter indenfor indretning, så kommer farverne fra naturen.

Et af de største farverige hits i 2019 er den grønne farve, men grøn er ikke bare grøn. Grøn kan være en flot og dyb nuance af grøn. Sådan en grøn som tager dig tilbage til den dybe, stille og rolige skov.

Det kan også være en støvet og lysere grøn nuance med toner af grå, som også bringer de naturlige farver ind i hjemmet.

Faktisk er de naturlige farver det helt store hit. Derfor kan det også være en helt dyb og mørk blå farve som havet, eller en lette gule farve fra rapsmarkerne. Det kan også være en sart rosa som de smukke, vilde blomster.

Det handler blot om ikke at få de skarpe toner ind i hjemmet. Det skal ikke se falsk ud, men naturligt, og det er en grundregel, som du bør have in mente, når du tager ud og køber maling. Når du kommer bort fra disse, må du ellers gerne blande og mikse.

Et stort hit i boligmagasinerne er, at du kører mange forskellige nuancer af den samme farve. Ser du i skoven finder du heller ikke kun én grøn, men et utal af grønne toner og nuancer sammen med endnu flere nuancer af brun og grå. Bland disse igennem din indretning, og så får et rigtigt smukt resultat.

Sådan får du farverne ind

Når du har fundet de farver, du kunne tænke dig, handler det ikke blot om at købe maling.

Maling er dog et rigtig godt udgangspunkt for at få farver ind i hjemmet. Her kan en idé være både at male hele rummet i flotte, naturlige nuancer, men du kan også nøjes med en enkelt fin væg i en støvet og dyb blå.

Farver kan også komme gennem billeder – for eksempel flotte plakater fra Wallstickerland. Her kan du finde naturlige udtryk som dyremotiver eller fotografier af planter og blomster.

På den måde får du også endnu mere natur ind i hjemmet.

Tager du det et skridt videre, kan du overveje en flot flise i pejsestuen i naturlige grå, blå og grønne nuancer. Du kan også købe en masse puder til sofaen i forskellige nuancer, da det er en nem måde at få farven indenfor, uden at den er permanent.

Overvej også gerne vaser, glas, tæpper og møbler til at få en masse farve ind i hjemmet.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu