ANNONCE

PRM / Nu starter byggeriet af Lidls nye hovedkontor i Aarhus

27. oktober 2020 04:00 | Af: Ritzau Info
 

Første spadestik til Lidls nye, danske hovedkontor på Godsbanen blev taget mandag d. 26. oktober 2020. Til at stå for det mere end 13.500 m2 store byggeri med grønne løsninger i fokus er valget faldet på Aarhus-entreprenøren Per Aarsleff A/S. Investeringen i det nye, danske domicil forventes at løbe op i flere hundrede millioner kroner.

Pressemeddelelse fra Lidl Danmark

Hos Lidl glæder man sig lidt ud over det sædvanlige til, at kalenderen siger 2023. Her er det nemlig planen, at omkring 300 af dagligvarekædens administrative medarbejdere rykker ind i deres nye hovedkontor, med mere end 13.500 m2 kontorareal, på Godsbanen i den nye Aarhus K-bydel.

Der er netop indgået kontrakt med den lokale, Aarhus-baserede entreprenør Per Aarsleff A/S. Det betyder, at selve byggeriet starter de næste uger. Med det første spadestik følger en omkring to år lang byggeproces, der skal munde ud i et moderne og bæredygtigt byggeri. Derudover er der lagt vægt på samspillet mellem historikken på de tidligere godsbanearealer og de kommende naboer, blandt andre Institut for X, Arkitektskolen og Godsbanen. Hertil bygger Lidl, i stueplan, en butik med ca. 1.200 m2 salgsareal. Byggeriet forventes at løbe op i en investering på et trecifret millionbeløb.

Den røde tråd i byggeriet er grøn

Hele byggeriet får den såkaldte DGNB-standard, som minimum med en guld-certificering, men der stræbes efter mere. Certificeringen kommer, med sit 360 graders-blik på bæredygtighed, til at betyde, at der vil blive implementeret løsninger med fokus på et lavt energiforbrug, lysstyring, regnvandshåndtering, miljørigtig affaldshåndtering m.m. i det nye hovedkontor.

“Det er kæmpestort, at vi nu endelig kan komme i gang med at bygge. Byggeriet af vores nye hovedkontor i Aarhus er en vigtig milepæl for os i den ekspansionsrejse, vi er på, hvor vi udvider med både medarbejdere og butikker hvert eneste år her i Danmark. Og så glæder vi os helt vildt til at blive en del af Aarhus og være med til at forme den nye Aarhus K-bydel. Selvfølgelig sammen med vores kommende naboer. Jeg vil i den forbindelse også gerne rette en stor tak mod Aarhus Kommune for deres indsats og det gode samarbejde,” siger Dirk Fust, adm. direktør i Lidl Danmark.

Det er Per Aarsleff A/S, som har vundet totalentreprisen på byggeriet. Her ser man frem til at få maskiner i jorden: “Det er lidt af et prestigeprojekt for os, og der er mange spændende byggetekniske udfordringer forbundet med byggeriet – især fordi det skal bygges efter de fremmeste standarder indenfor bæredygtighed. Det har vi specialiseret os i, og jeg er sikker på, at det bliver et byggeri, mange kommer til at kigge mod i fremtiden,” siger Ulrik Therkilsen, afdelingsdirektør for Region Vest hos Per Aarsleff A/S.

Mads T. Nielsen, udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl fortæller: “Vi føler os i trygge hænder hos de kompetente folk fra Per Aarsleff A/S, som vi har haft et langt og konstruktivt forhandlingsforløb med. De har en stor og solid erfaring. Eksempelvis med at arbejde under terræn, hvor der er store miljøhensyn at tage.”

Han fortsætter: “Vi glæder os meget til at komme rigtigt i gang. En stor tak til vores arkitekt, Link Arkitektur A/S, som har været utrolig fleksible og kreative i forhold til vores ønsker om at tilpasse os byens rum og bydelens historie. Nu glæder vi os til at se de smukke tegninger blive til virkelighed og en del af Aarhus K”.

Det samlede Lidl-byggeri kommer tæt på 20.000 m2. Udover byggeriet af hovedkontoret, hvor der er butik i stueplan, kommer Lidl desuden til at opføre et parkeringshus for Aarhus Kommune med i alt ca. 360 pladser.

Rejsegildet for det nye Lidl-hovedkontor forventes at stå i andet kvartal af 2022, og første arbejdsdag samt åbning af Lidl-butikken i byggeriets stueplan forventes i midten af 2023.

Kontakt:

Kommunikationschef Morten Vestberg tlf.: +45 5215 9259 email: morten.vestberg@lidl.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nu-starter-byggeriet-af-lidls-nye-hovedkontor-i-aarhus?releaseId=13603121

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Sponsoreret Artikel
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu