ANNONCE

PRM / Ny aftale i Folketinget lægger op til 90 ekstra studiepladser på Københavns Professionshøjskole

11. juni 2020 15:18 | Af: Ritzau Info
 

Rektor Stefan Hermann ser især frem til at kunne øge optaget på sygeplejerskeuddannelsen, der kan afhjælpe den store mangel på bl.a. sygeplejersker i hovedstadsområdet

Pressemeddelelse fra Københavns Professionshøjskole

Et enigt Folketing præsenterede torsdag en ny aftale på uddannelsesområdet, der øger antallet af studiepladser med 5000 pladser på landsplan i 2020 og 2021. Det er især inden for velfærdsområdet samt it og teknologi, at der kommer nye studiepladser.

Partierne bag aftalen lægger tilsyneladende op til, at Københavns Professionshøjskole tildeles 90 ekstra studiepladser. Det præcise antal af studiepladser er ikke endeligt vedtaget, men rektor Stefan Hermann fra Københavns Professionshøjskole ser dog allerede nu frem til at kunne tilbyde flere pladser på sygeplejerskeuddannelsen.

“Vores sygeplejerskeuddannelse er en af vores mest populære og velfungerende uddannelser. Og da der samtidig er stor mangel på sygeplejersker på hospitaler og sygehuse i hovedstadsområdet, så er det en klog beslutning, som vi ser frem til at samarbejde med kommuner og region om”, fortæller Stefan Hermann.

Den aktuelle coronakrise betyder, at flere unge ventes at søge ind på en videregående uddannelse denne sommer. Uddannelses- og Forskningsministeriet vurderer, at der er tale om over 10.000 flere ansøgere. Derfor har der været nødvendigt at øge antallet af studiepladser inden for de områder, hvor der i forvejen er mangel på arbejdskraft.

“Ikke mindst landets sygeplejersker har under coronakrisen for alvor vist, hvor vigtigt det er med dygtigt og fagligt stærkt personale i vores sundhedssektor. De har en betydelig andel i, at Danmark indtil videre er sluppet forholdsvis billigt, når det handler om antal døde på grund af covid-19”, siger Stefan Hermann.

“Jeg er sikker på, at mange unge i disse uger tænker, at de gerne vil vælge en uddannelse, hvor de kan gøre en forskel for andre mennesker. Og her er sygeplejerskeuddannelsen synlig med flammeskrift”.

Med over 11.500 studerende er sygeplejerskeuddannelsen en af Danmarks største videregående uddannelser. Københavns Professionshøjskole uddanner hver tredje sygeplejerske i Danmark, og rektor Stefan Hermann håber, at Region Hovedstaden og kommunerne i hovedstadsområdet har mulighed for at stille flere praktikpladser til rådighed for det øgede optag. Ellers bliver det ikke til noget.

For yderligere oplysninger:

Stefan Hermann, rektor, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 26137397

Kontakt:

Presseansvarlig Michael Andersen tlf.: 23445383 email: micn@kp.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-aftale-i-folketinget-laegger-op-til-90-ekstra-studiepladser-pa-kobenhavns-professionshojskole?releaseId=13595060

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu