ANNONCE

PRM / Ny analyse: Corona risikerer at koste 426 børn livet hver dag i Afrika syd for Sahara

1. september 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

En ny analyse fra Red Barnet estimerer, at inden årets udgang kan op mod 67.000 børn i Afrika syd for Sahara være døde af sult som følge af corona.

Pressemeddelelse fra Red Barnet

Millioner af tabte jobs, nedlukkede samfund og stigende priser på fødevarer. Det er nogle af de konsekvenser, som corona-pandemien har ført med sig i Afrika syd for Sahara. Sammen med blandt andet oversvømmelser og tabte afgrøder betyder det, at nogle af verdens fattigste familier i dag har endnu færre penge mellem hænderne, end de havde for blot et par måneder siden.

– Der er simpelthen millioner af forældre i Afrika syd for Sahara, som ikke længere har mulighed for at sikre deres børn den næring og den mad, som de skal have for at vokse, siger Jakob Eilsøe Mikkelsen, der er leder af Red Barnets arbejde i Afrika, og fortsætter:

– Desværre kan det hver dag komme til at betyde for forældrene til 426 børn, at de betaler den højeste pris for coronapandemien.

Det viser en ny analyse fra Red Barnet, som bygger på tal fra The Lancet. Alene i Vest- og Centralafrika er 15,4 millioner børn under fem år i risiko for at blive akut underernæret i år, hvilket er en stigning på 20 procent i forhold til tidligere estimater for 2020. Og der skal handling til, hvis tallene ikke skal stige yderligere. Ifølge et estimat fra FN’s fødevareprogram vil hele 433 millioner mennesker i Afrika syd for Sahara være underernærede i 2030.

Mange års fremskridt kan risikere at være tabt
Stigningen i antallet af børn, som dør af sult på grund af fattigdom, har ellers været på vej ned på grund af den store indsats, som verdenssamfundet har gjort i årtier. Desværre ser det ud til, at konsekvenserne af pandemien igen får udviklingen til at gå den forkerte vej, og andelen af mennesker i Afrika syd for Sahara, som lever i fattigdom, vil stige med 23 procent.

– Det er afgørende, at vi ikke glemmer verdens børn i coronapandemien. Børnene er sjældent dem, som bliver ramt af selve sygdommen, men følgevirkningerne rammer dem rigtig hårdt. I flere årtier har vi som verdenssamfund kæmpet for og gjort store fremskridt, når det kommer til at sikre verdens sårbare børn en tryg og sikker opvækst, men det fundament smuldrer, hvis vi ikke tager hånd om følgevirkningerne af coronakrisen, siger Jakob Eilsøe Mikkelsen.

Red Barnet arbejder blandt andet med at uddele mad og penge, som udsatte familier kan købe mad for og på måde samtidig støtte deres lokale købmand. Derudover sikrer organisationen adgang til rent vand og støtter de lokale sundhedsklikker med jordnøddemos til at behandle underernærede børn.

Kontakt:

Pressekonsulent Marie Torp Christiansen tlf.: 2757 7349 email: ext_mtc@redbarnet.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-analyse-corona-risikerer-at-koste-426-born-livet-hver-dag-i-afrika-syd-for-sahara?releaseId=13598996

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu